Illustrasjonsbilde av Oslofjorden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Opp mot 50.000 liter fyringsolje rant onsdag ettermiddag ut i Alnaelva og videre mot fjorden i Oslo. Brannvesenet har stanset lekkasjen.

annonse
annonse

Politiet i Oslo meldte om hendelsen på Twitter klokken 16.24 onsdag.

annonse

Drivstoffet rant ut i Alnaelva og videre ut i Oslofjorden etter en lekkasje i Arnljot Gellines vei 3.

– Det er snakk om ganske store mengder, og det er foreløpig vanskelig å beregne omfanget. Det lukter kraftig diesel i området, og det jobbes iherdig med å stanse lekkasjen, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB like etter hendelsen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Politiet opplyste først at det var snakk om så mye som 80.000 liter fyringsolje, men etter at brannvesenet fikk bedre kontroll over situasjonen, ble dette nedjustert til 50.000 liter.

– 50.000 er tallet vi foreløpig opererer med, men alt er veldig usikkert. Tallet kan stige. Vi har kontroll på lekkasjen, men det renner fremdeles litt ut i Alnaelva, sier vakthavende stabssjef Ståle Lindhardt i brann- og redningsetaten til NTB.

Suger opp fra elva

Lekkasjen skjedde i forbindelse med tømming av noen tanker. Det oppsto da en lekkasje, og om lag 50.000 liter fyringsolje rant ut i elva like nedenfor Galgeberg i sentrum av byen.

Ved 17-tiden hadde kilden til lekkasjen blitt lokalisert og stanset.

– Brannvesenet har kontroll, og lekkasjen er stanset. De er på stedet med en sugebil for å suge opp så mye som mulig av dette i elva, sier Engeseth til NTB.

Politiet opplyser at de som utførte arbeidet med å tømme tankene, er avhørt. Brannvesenet og politiet var fortsatt på stedet i 19-tiden onsdag.

Lenser i fjorden

Alnaelva renner ut ved Lodalsøkket mellom Grønlikaia og Kongshavn, bare noen hundre meter unna det yrende badelivet ute på Sørenga ved Operaen.

– Ved utløpet av elva har brannvesenet lagt ut lenser i fjorden for å begrense utslippet. De jobber med å samle det opp og har kontroll på det. Vann- og avløpsetaten er på saken, og Kystverket er også varslet, sier Engeseth.

Det skal ikke være noen helsefare forbundet med utslippet for de mange badegjestene på Sørenga.

Lekkasjen skjer samtidig som Oslo onsdag slo sin tidligere varmerekord for mai måned med hele 31,1 grader. Sørenga var derfor godt besøkt onsdag ettermiddag.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.