Bashe Musse som er talsmann for Somalisk Nettverk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det er ikke lett å være ungdom, og det å være ungdom med minoritetsbakgrunn er hakket verre når kulturer kolliderer og forventningene fra eget miljø går utover egen trivsel. Men det fins i dag ungdommer som sitter hjemme, eller vandrer i gatene med angst og frykt for å bli sendt til såkalt koranskoler.

annonse

Disse barna har på en eller annen måte vist avvik fra miljøet og blitt for «norske» Kanskje har de bare hatt ønske om å kle seg likt som sine norske venner, kanskje har de fått seg en norsk kjæreste eller begynt å eksperimentere med alkohol og rus. Det er i mange tilfeller nok til å bli sendt til koranskoler der metodene som blir brukt er like brutale som de tidligere har brukt mot krigsfanger, spioner eller andre som utgjør en stor fare.

Ikke nok med det, men nå har vi altså en situasjon der en talsperson for det somaliske miljøet avviser barnas historier og påstår at mediene er ensidige. Bashe Musse bystyrerepresentant for Oslo Arbeiderparti og somalisk talsperson hevder også at den torturen der barna blir hengt etter føttene ikke skjer. Selv etter å ha sett innslag, sett historier, lest flere artikler og hatt tilgang til vitner våger han å sette seg foran en somalisk journalist og krenke barnas historie på den groveste måten.

Å lyve til de vantro, de lettlurte er en vanlig ting for den som søker aksept og respekt hos miljøet. Musse er også kjent for å skjønnmale de reelle utfordringene det somaliske miljøet har. At han sier en ting til norsk media og noe annet til somalisk media er ingen overraskelse.

At han sprer usannhet om disse ungdommene som jeg selv har hatt kontakt med er en så grov overtredelse at jeg forventer sterke reaksjoner og en uforbeholden unnskyldning fra Arbeiderpartiet på vegne av deres representant. Dette er en skammelig oppførsel som ikke bør bli akseptert. Det Musse gjør er dessverre helt vanlig for mange representanter som ønsker å holde ting innenfor miljøet. Fienden utenfor må ikke få innsikt i det som skjer, og naive nordmenn faller som regel for dette bildet representantene gir.

Nå har vi lært bedre, og for å få slutt på koranskoler bør miljøet virkelig få konsekvenser for sine handlinger. Den neste som sender barnet sitt til Somalia, bør få varsel om å få oppholdstillatelsen inndratt. Du har på ingen måte rett til å sende dine barn til tortur, mens du selv nyter livet i trygge Norge.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.