Migranter står i kø for å bli fraktet bort fra kanalen der de har bodd i telt. De skal nå innkvarteres på en rekke ulike steder mens identitetene deres blir sjekket. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Migrantene skal nå innkvarteres på 20 ulike steder i Paris-regionen mens myndighetene undersøker identiteten deres, opplyser innenriksminister Gérard Collomb.

Politiaksjonen startet like etter klokka 6 onsdag morgen idet opprørspoliti ankom både i båter og til fots. Beboerne gikk rolig ut av teltene og ventet tålmodig på å bli busset av gårde fra leiren ved Porte de la Villette, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Uviss framtid

Leiren har vært bebodd av migranter fra blant annet Sudan, Somalia og Eritrea. De har levd under vanskelige forhold, uten tilgang til toaletter og bad.

– Vi vet egentlig ikke hvor vi skal dra, sier Issam fra Libya, som sier han kom til Paris for sju måneder siden.

– Det var hardt her, føyer han til. Alle eiendelene hans befinner seg i én veske.

En lignende leir er etablert langs Canal St. Martin like ved Le Centre Pompidou. Der bor det rundt 800 mennesker, de fleste unge menn fra Afghanistan. Også ved Porte de la Chapelle i bydel 18 ligger det en leir med 300–400 beboere. Franske myndigheter opplyste onsdag at begge leirene skal evakueres neste uke.

35 leire fjernet

De siste tre årene har fransk politi gjennomført 35 aksjoner mot leirer bebodd av papirløse migranter og asylsøkere i Paris. Leirene har skapt stor uenighet mellom regjeringen og ordføreren i Paris, Anne Hidalgo fra Sosialistpartiet, som ønsker mottakssentre og en mer human behandling av migranter og flyktninger som søker seg til byen.

Den franske regjeringen ønsker en strengere asylpolitikk som vil innebære at migranter uten lovlig opphold blir utvist og deportert raskere enn i dag. Lovforslaget diskuteres i disse dager i nasjonalforsamlingen.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]