Afghan Security personnel stand guard at the site of deadly attack on the interior ministry, in Kabul, Afghanistan, Wednesday, May 30, 2018. Afghan officials said a suicide bomber struck outside the ministry, allowing gunmen to pass through an outer gate where they traded fire with security forces, who eventually killed the attackers. (AP Photo/Rahmat Gul)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Taliban-ledere har i hemmelighet forhandlet med tjenestemenn om en mulig våpenhvile i Afghanistan, sier USAs og NATOs øverstkommanderende i landet.

– Mye av den diplomatiske aktiviteten og dialogen finner sted i kulissene, og det skjer på flere nivåer, sier general John Nicholson.

Han ønsker ikke å opplyste hvem som har deltatt i forhandlingene, ut over at det er snakk om Taliban-representanter på relativt høyt nivå.

– De møttes i hemmelighet. Det var slik de greide å føre samtalene, sier Nicholson.

Afghanistans president Ashraf Ghani tok i februar til orde for fredssamtaler med Taliban, som ifølge ham kan bli anerkjent som et politisk parti dersom de går med på våpenhvile og anerkjenner landets grunnlov.

Taliban har ikke kommet med noe offisielt svar på invitasjonen, men har trappet opp sine angrep de siste månedene, særlig i hovedstaden Kabul, som nå regnes som det farligste stedet i landet for sivile.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]