A police officer looks at a flower memorial at the scene of a shooting in Liege, Belgium, Wednesday, May 30, 2018. A gunman killed three people, including two police officers, in the Belgian city of Liege on Tuesday. Police later killed the attacker, and other officers were wounded in the shooting.(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
annonse
annonse

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder at det var en av deres «soldater» som drepte fire mennesker i Belgia denne uka.

Den 36 år gamle belgieren Benjamin Herman, som mandag fikk to dagers permisjon fra fengselet der han sonet en lengre narkotikadom, slo samme kveld i hjel en tidligere innsatt i fengselet der han selv sonet.

Da han dagen etter ble stanset av en politipatrulje i Liege, knivstakk han to kvinnelige betjenter, for deretter å drepe dem med deres egne tjenestevåpen.

annonse

Deretter skjøt og drepte han en tilfeldig 22-åring som satt i en bil, for deretter å ta en rengjøringsassistent på en skole i nærheten som gissel. Mannen ble deretter skutt og drept av politiet.

Belgisk påtalemyndighet kaller drapene en terrorhandling, men tegner samtidig bilde av en voldelig og ustabil mann med en lang kriminell løpebane.

Ifølge øyenvitner ropte Hermann imidlertid «Allahu akbar» (Gud er størst) og ifølge påtalemyndigheten hadde han også kontakt med radikaliserte islamister i fengselet.

Påtalemyndigheten viser også til at framgangsmåten var i tråd med det IS har oppfordret til i videoer, og onsdag hevdet den ytterliggående islamistgruppa i en kunngjøring at Herman var en av deres «soldater».

annonse

I den grad Herman ble rekruttert til Den islamske staten (IS), må dette nødvendigvis ha skjedd i fengselet. Han begynte å sone den siste dommen i 2013, året før IS ble proklamert.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon