Lillestrøm 20180530. Hjemmelagets spillere jubler, etter at Gary Martin ga Lillestrøm ledelsen 2-1 i kampen i 4. runde NM i fotball mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen stadion Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gary Martin og Thomas Lehne Olsen sto fram da Lillestrøm trengte det og scoret begge en gang hver da romerikingene slo Brann 4-1 i cupens fjerde runde onsdag.

Dermed lever drømmen om to strake cuptitler for Arne Erlandsens menn. I fjor vant Lillestrøm NM-finalen mot Sarpsborg.

Onsdag var mye gjort etter at spissduoen Gary Martin og Thomas Lehne Olsen fant hverandre. Først sendte Martin vertene i ledelsen 2-1 etter 68 minutter da han etter pasning fra Olsen skrudde ballen i Samuel Sahin-Radlingers venstre hjørne.

Sju minutter senere var rollene byttet om. En pasning fant Martin inne i Brann-boksen, og engelskmannen headet ballen på tvers i feltet. Der kom Olsen og styrte inn 3-1-scoringen med hodet.

I sluttminuttene satte Mats Haakenstad den siste spikeren i Brann-kista ved å legge på til 4-1.

– Dette er veldig deilig. Vi hadde en litt trøblete første omgang, da ble det for mye Brann, og vi ble litt passive. I annen omgang tok vi over og var best. Jeg synes vi vinner fortjent og får det avansementet vi hadde jævlig lyst på, sa Thomas Lehne Olsen til NTB.

– I dag utnyttet vi veldig bra rommene vi fikk og straffet Brann skikkelig. Alle målene kom etter kontringer. Dette smakte veldig godt, la han til.

– Årsbeste?

– Vi har hatt flere gode kamper, men uten å få uttelling. Dette er en av våre beste kamper i år, i alle fall den beste annenomgangen.

Mathew-scoring

Brann-trener Lars Arne Nilsen erkjente etterpå at laget hans tapte fortjent.

– I dag var vi rett og slett ikke gode nok. Vi evnet ikke å skape nok, sa Nilsen til NRK.

Før Martin og Lehne Olsens mål hadde Ifeanyi Mathew gitt LSK en drømmestart på annenomgangen da han etter 51 minutter satte inn 1-0 etter en nydelig prestasjon. Han spilte da blant annet spilte vegg med Simen Kind Mikalsen.

Brann, som har seks poengs luke i Eliteserien, svarte umiddelbart da bergenserne fikk en corner.

Tredje

Fredrik Haugen prikket hjørnesparket på hodet til veteranen Azar Karadas, og 36-åringen knuste Kind Mikalsen i duellen og headet inn 1-1.

Etter Karadas’ scoring hadde både Mathew og Branns Henrik Kjelsrud Johansen store muligheter til å sende sitt lag i ledelsen, men det måtte en flott enkeltmannsprestasjon av Martin for å få ballen i nettmaskene.

Scoringen var spissens andre så langt i NM, mens Lehne Olsen nå er oppe i tre cupscoringer etter at han fant nettmaskene også i seierne mot Kløfta og KFUM i tidligere NM-runder.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]