Stoyan Nenov, Pool Photo via AP
annonse

Ungarns statsminister Victor Orban ønsker å innføre fengselsstraff for NGO-ansatte og andre folk som forsøker å hjelpe asylsøkere med å få flyktningstatus.

annonse
annonse

Ifølge lovforslaget vil man kunne få fengselsstraff på opp til ett år dersom man hjelper asylsøkere som ikke er i umiddelbar fare eller som har ankommet Ungarn ulovlig.

annonse

– Ungarns sikkerhetsinteresser må komme først, sa statssekretær Csaba Domotor tirsdag, og la til at lovforslaget reflekterer folkets ønske etter Orban ble gjenvalgt i april.

Forslaget er en del av en større pakke regjeringen kaller «Stopp Soros»-lovene. George Soros, som er født i Ungarn, har lenge drevet stiftelser som jobber med å fremme demokrati, menneskerettigheter og pressefrihet i ulike deler av verden. Orban er en hyppig kritiker av Soros, og Orbans parti har stemplet politiske motstandere som «Soros’ kandidater».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

De nye lovene skal drøftes i Ungarns nasjonalforsamling neste uke, hvor statsministerens parti Fidesz har to tredelers flertall sammen med regjeringspartner KDNP.

I midten av mai stengte Soros kontoret til Open Society Foundations i Budapest, og kunngjorde at det blir flyttet til Berlin. I en uttalelse fra kontoret het det at den politiske og juridiske situasjonen i Ungarn er blitt gradvis mer undertrykkende.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.