De israelske luftangrepene på Gazastripen ble utført kort tid etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu lovet en kraftig reaksjon på granatilden. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USA ber om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd etter at bombekastergranater ble skutt mot Israel tirsdag. 

I en uttalelse fra USA heter det at angrepet ble utført av Hamas og andre militante grupper.

– Sikkerhetsrådet bør være rasende og reagere på denne voldshandlingen rettet mot uskyldige israelske innbyggere, og de Palestinske lederne må bli holdt ansvarlige for hva de tillater at skjer i Gaza, sier USAs FN-ambassadør Nikki Haley.

Hastemøtet skal ifølge USA finne sted onsdag.

Ifølge den israelske hæren ble tre soldater lettere såret i angrepet fra Gazastripen tidlig tirsdag morgen, da nærmere 30 bombekastergranater ble skutt mot Israel. De fleste av dem ble skutt ned av det israelske rakettforsvaret, opplyser hæren.

Israelske kampfly angrep i etterkant en rekke mål på Gazastripen, ifølge israelske medier. Minst tre baser tilhørende den militante islamistbevegelsen Hamas og den mindre militsen Islamsk jihad ble ifølge øyevitner truffet.

Hamas og Islamsk jihad har, i en sjelden felles uttalelse, tatt på seg ansvaret for angrepet og sier det var et motangrep. Tre medlemmer av Islamsk jihad ble drept i et israelsk luftangrep søndag, og militsen lovte da å ta hevn.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]