Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Den pensjonerte stjernesprinteren og fotballelskeren Usain Bolt skal den neste uken trene sammen med eliteserielaget Strømsgodset.

Bolt ankom Drammen tirsdag kveld og ble onsdag presentert på Marienlyst i forbindelse med et spillermøte før treningen på Marienlyst.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av ham. Usain Bolt er dessuten en særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja, for hele klubben, sier sportssjef Jostein Flo til Godsets nettsted.

annonse

Bolt la opp som sprinter i fjor, og han har flere ganger ytret ønske om å satse på en fotballkarriere etter friidretten. Tidligere i år har han blant annet trent med den tyske storklubben Borussia Dortmund.

Nå trener han seg opp for å spille en veldedighetskamp for Unicef på Old Trafford 10. juni. 31-åringen fra Jamaica er stor Manchester United-supporter og gleder seg enormt til den kampen.

Etter planen skal Bolt også spille en treningskamp for Strømsgodset mot Norges G19-landslag kommende tirsdag.

Bolt er verdens raskeste mann gjennom tidene etter å ha gjort unna 100-meteren i Berlin-VM i 2009 på 9,58 sekunder. I samme mesterskap satte han også verdensrekord på 200 meter med 19,19.

annonse

Jamaicaneren kan se tilbake på en friidrettskarriere med åtte OL-gull og elleve VM-gull som de største merittene.

(©NTB)

[email protected]tb.no

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon