Røyk og matlukt fra balkonger siver inn i sommervarmen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

I rekordvarmen så ble det et halvhjertet kikk på NRKs Dax 18, men lyden gikk ofte av. Hele tre saker omhandlet forbud. Først ute var de grønne populistene. Så var de forbud om røyking på balkongen og endelig enda en tradisjonell «hijab-debatt».

Hva ønsker man seg mer enn en kalddusj når endelig fimbulvinteren er over og «kom mai du skjønne milde» viser seg fra sin aller beste side. Miljøpartiet De Grønne vil ha en forbud mot engangsgrill. Dette skal gjøres ved at staten bekoster fellesgriller. Det lar seg nok gjøre i parker der mange ferdes, men kanskje ikke på fjord og fjell. Argumentene kom som perler på en snor, slik som at maten ikke smaker så godt fra en engangsgrill. Mer enn en er nok enig at halvstekte pølser er ikke det beste på en solrik dag, da gjerne i kombinasjon med varm øl.

Men verst av alt er den sure røyken, parkene på Grünerløkka stinker svidd gummi på de gode kvelder og får nok mer enn MDG’er til å irritere seg grønn. Da er ikke veien lang til et nasjonalt forbud.

annonse

Så kom neste forbud.

En skal ikke få lov til å røyke på balkongen fordi naboen kan ha astma. Lyden ble slått av der, men de avsluttet med at en kan ta hensyn og følge Kardemommeloven. Selv bor undertegnede i Oslo, der bruker mange gassgrill og matlukt siver inn i stua. Det lukter godt og frister en sulten stakkar som må livnære seg av å kverulere på Resett. Forøvrig når det røykes på balkongene her i Oslo øst så lukter det ikke akkurat tobakk, for å si det på den måten og slikt er vel forbudt fra før.

Så kom prikken over «i’en».

annonse

Enda en debatt om forbud mot heldekkende plagg der en knapt kan se øynene, en får en déjà vu. Nå har de snakket om dette mer enn lenge og fremdeles snakker de. Som liberalist mener undertegnede at folk kan kle seg som de vil. Men om en skiller seg for meget ut så møter man stengte dører. Det blir litt som pønkeren med grønn hanekam, fillete klær og ring i nesa som klager over at han ikke får jobb.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon