Oslo 20170913. Inngangen til Riksmeklerens kontor med skiltet Riksmekleren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Partene i finansmeklingen er fortsatt ikke kommet til enighet ved fristen satt til midnatt.

Finansforbundet og LO ble ikke ble enige med arbeidsgiveren Finans Norge i meklingen som har pågått siden tirsdag. Det bekrefter Anne Greva, leder for kommunikasjon i Finansforbundet til NTB like over midnatt.

Det er varslet at drøyt 21.000 ansatte i banker og forsikringsselskaper vil bli tatt ut i streik dersom konflikten fortsetter. Totalt omfatter streikeuttaketomtrent halvparten av de ansatte i norsk finansnæring, og både landets største banker og forsikringsselskaper samt lokale sparebanker vil rammes.

Finans Norge forsikrer om at de fleste betalingssystemer likevel vil fortsette å fungere som normalt om det blir streik.

Betaling av regninger, bruk av bankkort, overføringer i nettbanken og slike tjenester skal altså i utgangspunktet være mulig også om det blir en storstreik i finansnæringen.

– I utgangspunktet skal alt fungere, men det er lav bemanning, og hvis det skulle skje uforutsette driftsproblemer, har man ikke folk til å rette på det, sa kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til NTB onsdag formiddag.

En eventuell streik kan også føre til at en rekke bankfilialer blir nødt til å stenge.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]