Ny spaltist i Resett, psykolog Kristin Spitznogle. Foto: Marius Fiskum
Del saken
 • 1.4K
 •  
 •  

Resett er i stadig utvikling. Da vi startet i august 2017 visste vi vel ikke helt hva vi gikk til. Siden den tid har det gått slag i slag. Nå er vårt mål å bli blant de aller mest leste mediene på nyhets- og meningsstoff i Norge. Allerede ligger vi blant de 5-8 mest delte nettstedene på sosiale medier stort sett hver dag. Men vi skal bli innarbeidet som et nyhetsnettsted stadig flere mennesker er innom som en fast rutine.

annonse

Annonse

Men skal vi komme dit vi vil, må vi dekke bredere hos leserne og seerne. Hver enkelt har flere behov, og mange interesser.

Det som foregår sosialt, politisk og kulturelt har en mental, psykologisk dimensjon. Det påvirker fra individ til samfunn og tilbake. Noen forstår disse mekanismene bedre enn andre.

annonse

Annonse

Resett har vært inne på manns- og kvinneroller i tekster tidligere. Hva skjer med disse rollene, hvilke konsekvenser har det? Fødselstallene i Europa er lave.

annonse

Annonse

Erotikk er stort sett en forutsetning for å danne familie, for å få barn. Så hva kan sies om dette feltet i dag?

Sex og samliv er også pirrende, det trekker på vår nysgjerrighet. Kanskje nye lesere kommer til. Mennesker som kan introdusere for et alternativ til den politisk korrekte tilsløringen av våre livsbetingelser.

Dere vet allerede hva som kommer ut fra overskriften.

Kristin Spitznogle er en norsk psykolog som har publisert forskningsartikler i internasjonale tidsskrifter og gitt ut flere bøker. Nå har hun sagt ja til å dele sine refleksjoner med Resetts lesere. Hver fredag fremover kommer hennes faste spalte.

annonse

Annonse

Spitznogle har vært mye brukt som ekspert-kommentator i norske medier generelt. Hun har vært en aktiv samfunnsdebattant med en rekke kronikker på trykk, og hun har formidlet fag som foredragsholder rundt omkring i landet. Hun har jobbet som programleder i TV3 med en egen samlivsserie, og hun har vært skribent for magasiner og aviser. Hun er for de fleste mest kjent som VG Helgs tidligere sex- og samlivsspaltist gjennom mange år. Kristin Spitznogle jobber i dag som privatpraktiserende psykolog i Oslo.

Hva har hun selv å si

– Vi er jo ikke så rent lite stolte av å ha deg med oss. Hva driver deg?

Karrieremessig har jeg alltid fulgt min egen mavefølelse, og takket ja til jobber og oppdrag jeg har kjent et intuitivt engasjement for. Jeg har villet spre kunnskap og bidra til å skape endring. Jeg har vært med på å skape og lede en del suksess-prosjekter, og har utvilsomt profittert personlig på at jeg har vært heldig og fått jobbe og samarbeide med svært mange dyktige folk opp gjennom årene.

– Men hvorfor vil du skrive for akkurat Resett? Er det ikke å be om bråk og stadig måtte forsvare deg over hvem du blir assosiert med?

Jeg har alltid vært en fri og uavhengig sjel, med stor kjærlighet for den frie tanke og det frie ord. Personlig tror jeg det er hva som skaper utvikling og vekst. Jeg har den senere tid hatt en medie-pause, og takket nei til flere gode tilbud. Så kom Resett som et friskt pust høsten 2017, og jeg tenkte at her er det noe nytt og spennende på gang! Resett er et fenomen som svarer på noe som lenge har manglet i den norske medieverdenen. Jeg kjente at jeg ville melde meg på, og være en del av dette. Jeg har stor tro på de visjoner og den gjennomslagskraft Resett har, og ikke minst på Helge Lurås som vår nytenkende redaktør.

Og hva andre måtte tenke og mene tror jeg nok forøvrig skal gå veldig bra. Jeg har alltid gått egne veier, og det har gått fint så langt. Her hos Resett syns jeg da også at jeg har havnet i utmerket selskap.

– Du har jo fått fri tøyler av redaktøren. Så hva skal du skrive om?

Jeg skal i hovedsak bidra med sex- og samlivsstoff, men jeg vil også ta for meg andre livsområder som folk er opptatte av. Jeg beveger meg gjerne i et spenn mellom alvorlige temaer som må behandles med dyp respekt, til ren humor og lett underholdning. Jeg liker godt å ”dra på” litt når jeg formulerer meg, og jeg vil nok kunne provosere. Det er da også meningen. Jeg syns det er viktigere at jeg opplyser og skaper bevegelse og refleksjon, enn at folk oppfatter meg som enda en forutsigbar og politisk korrekt fagperson. I blant vil jeg dessuten også kommentere og debattere på aktualitet i nyhetsbildet. Så håper jeg at mine lesere har lyst til å gi meg tilbakemeldinger og innspill på temaer de vil jeg skriver om. Da skaper vi sammen en interaktiv dialog som gjør stoffet mer dagsaktuelt og levende. Akkurat nå gleder jeg meg i alle fall bare over å være gang!

I morgen kan du lese Kristin Spitznogles første innlegg som fast spaltist. Redaksjonen gleder seg også.


Del saken
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
  1.4K
  Shares
 • 1.4K
 •  
 •  
annonse

Les også: