Brussel. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, File)
annonse

NATO-ambassadørene ga under samtalene uttrykk for «dyp bekymring» over Russlands forsøk på å skaffe seg innflytelse, blant annet ved hjelp av cyberangrep, desinformasjonskampanjer og innblanding i andre lands valg, sier en av diplomatene som deltok.

I en kunngjøring fra NATO heter det at det var «åpen meningsutveksling» om flere spørsmål, blant annet om situasjonen i Ukraina.

NATO-ambassadørene tok også opp nervegiftattentatet mot den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal, i Storbritannia.

annonse

Selv om det ikke er fastslått hvem som sto bak attentatet, har en rekke land, blant dem Norge, anklaget Russland og utvist russiske diplomater.

NATO utviste også sju russiske diplomater og reduserte russernes delegasjon i Brussel fra 30 til 20 medlemmer.

– Allierte kom med et sterkt og samlet budskap til Russland: Slutt å blande dere inn i Ukraina, og slutt med de ondsinnede aktivitetene for å splitte alliansen vår, tvitret USAs NATO-ambassadør Kay Hutchison etter torsdagens samtaler.

NTB-DPA-AFP

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]