Oslo 20180109. Aps nestleder Hadia Tajik på NHOs årskonferanse 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 479
 •  
 •  
 •  
 •  

Arbeiderpartiet (Ap) får bare 22,9 prosent på Ipsos MMIs maimåling. Målingen gir borgerlig flertall.

Om målingen, gjort på vegne av Dagbladet , hadde vært et valgresultat, ville KrF, Venstre, Frp og Høyre fått 89 mandater på Stortinget. 50 av disse tilhører Høyre (+2,1), som er landets klart største parti med 27 prosents oppslutning på målingen.

– Det ser ut som om Høyre har befestet posisjonen som det ledende styringspartiet. Ap ser ut til å ha mistet sin dominerende posisjon som styringsparti, sier statsminister og partileder Erna Solberg til Dagbladet.

Hun kan konstatere et gap på 4,1 prosent til Ap (-0,3), ifølge målingen. Ap og dets allierte får til sammen 80 mandater, ifølge målingen som kommer samme dag som Vårt Lands maimåling.

Også der gjorde Ap det svakt – med en oppslutning på 23,6 prosent.

– Det siste halvåret har handlet om alt annet enn politikk. Uroen rundt partiene har skapt ro rundt regjeringen, sier Ap-nestleder Hadia Tajik om hva hun tror er årsaken til sitt eget partis tilbakegang.

Tajiks politiske motstandere i Frp går tilbake 2,5 prosentpoeng til 13,5 prosent på målingen. Også Sp synker -0,8 prosentpoeng, uten at det hindrer partiet fra å være landets fjerde største med 11,1 prosent. Samtidig stiger Venstre med 1,5 prosentpoeng og har dermed oppslutning fra 5,9 prosent av de spurte.

Øvrige partiers oppslutning på meningsmålingen: SV 7,7 prosent (+1,7), KrF 3,8 prosent (-0,6), Rødt 3,2 prosent (1,5 prosent), MDG 3 prosent (-).

Målingen baserer seg på 939 telefonintervjuer med stemmeberettigede i et representativt utvalg av befolkningen. Disse ble gjennomført fra den 28. mai og 30. mai. Feilmarginen er ikke oppgitt.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 479
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]