Kim Yong-chol ankom New York onsdag. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Pompeo ankom en leiligheten på Manhattan sammen med lederen for CIAs Korea-avdeling, Andrew Kim, onsdag kveld. Kort tid senere ankom den nordkoreanske generalen og partitoppen Kim Yong-chol. Firestjernersgeneralen er den mest høytstående nordkoreaneren som har besøkt USA siden 2000.

annonse

Etter møtet, som varte i om lag halvannen time, sa Pompeo at det hadde vært «storartet» og at de nøt en «amerikansk biff».

– Bra jobbmiddag med Kim Yong-chol i New York i kveld. Biff, mais og ost sto på menyen, tvitret Pompeo senere på kvelden.

annonse
annonse

Det er planlagt to møter til i løpet av torsdag.

Ingen av partene snakket med pressen før middagen, men Pompeo skrev en melding på Twitter:

– Ser fram til å møte Kim Yong-chol i New York for å diskutere det potensielle møtet mellom Trump og Kim. Vi er forpliktet til en fullstendig, etterprøvbar og endelig atomnedrustning på Koreahalvøya.

Det er fortsatt uklart om møtet mellom USAs president og Nord-Koreas leder vil finne sted i Singapore 12. juni, men ifølge Det hvite hus «forventes» det at møtet går som planlagt.

– Vi forbereder oss og forventer at det finner sted 12. juni, sa Trumps talskvinne Sarah Sanders onsdag.

Det er det tredje møtet mellom utenriksministeren og generalen, og etter at de møttes i Nord-Korea skrøt amerikaneren av nordkoreanerens rolle i arbeidet med å legge til rette for toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Kim.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.