Sjokkerende bilder: Dette var Tommy Robinsons hjemby Luton i 2012

71
annonse

I 1982 da Tommy Robinson ble født var det én moské i Luton, nå er det over tretti. Han har rapportert om og advart om rasisme mot ikke-muslimer og religiøs ekstremisme i snart tjue år.

Nå sitter han fengslet. Retten har nedlagt forbud mot å rapportere om dommen han mottok i en ekspressdomstol på fredag.

Til tross for advarslene og aktivismen fra Tommy Robinson de siste ti årene har Luton blitt en mer ekstrem plass for islamske krefter. I videoen øverst ser vi en reportasje fra 2012 der BBCs Stacey Dooley laget en dokumentar om islamske ekstremister i den lille byen nord for London.

I dokumentaren marsjerer muslimer i gatene og roper at britisk politi skal brenne i helvete.

Tre år tidligere var det også bråk i Luton. Hjemvendte britiske soldater ble spyttet på og fikk skjellsord ropt etter seg av islamske ekstremister.

 

Arrestasjonen av Tommy Robinson har skapt sinne hos mange politikere. I Holland har Geert Wilders lagt ut en offisiell uttalelse på Twitter der han fordømmer dommen mot Robinson.

– Islamkritikere blir fengslet og arresterte, og myndighetene forsøker å kneble oss. Samtidig blir islamister beskyttet. Det er fullstendig uakseptabelt, sier han utenfor den britiske ambassaden i The Hauge.

 

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]