Sjokkerende bilder: Dette var Tommy Robinsons hjemby Luton i 2012

  I 1982 da Tommy Robinson ble født var det én moské i Luton, nå er det over tretti. Han har rapportert om og advart om rasisme mot ikke-muslimer og religiøs ekstremisme i snart tjue år.

  annonse

  Nå sitter han fengslet. Retten har nedlagt forbud mot å rapportere om dommen han mottok i en ekspressdomstol på fredag.

  Til tross for advarslene og aktivismen fra Tommy Robinson de siste ti årene har Luton blitt en mer ekstrem plass for islamske krefter. I videoen øverst ser vi en reportasje fra 2012 der BBCs Stacey Dooley laget en dokumentar om islamske ekstremister i den lille byen nord for London.

  I dokumentaren marsjerer muslimer i gatene og roper at britisk politi skal brenne i helvete.

  Tre år tidligere var det også bråk i Luton. Hjemvendte britiske soldater ble spyttet på og fikk skjellsord ropt etter seg av islamske ekstremister.

   

  Arrestasjonen av Tommy Robinson har skapt sinne hos mange politikere. I Holland har Geert Wilders lagt ut en offisiell uttalelse på Twitter der han fordømmer dommen mot Robinson.

  – Islamkritikere blir fengslet og arresterte, og myndighetene forsøker å kneble oss. Samtidig blir islamister beskyttet. Det er fullstendig uakseptabelt, sier han utenfor den britiske ambassaden i The Hauge.

   

  Resett trenger din hjelp

  Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
  Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
  SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

  NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.