Gardermoen 20180214. Mekler Knut Storberget leder meklingen mellom Troms og Finnmark i striden om fylkessammenslåingen på et hotell på Gardermoen onsdag kveld. De to fylkene strides også om navnet på det nye storfylket skal være Troms og Finnmark eller Finnmark og Troms. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Knut Storberget advarer Støre mot «betydelige rettssikkerhetsmessige utfordringer» i behandlingen av varslersakene mot Trond Giske, i et notat fra 13. januar.

I notatet advarer den tidligere justisministeren blant annet Ap-leder Jonas Gahr Støre mot å «å foreta en domstolslignende prøving av hvert enkelt varsel med innhenting av bevis utover den vurdering du selv har tatt om spørsmålet om tillit», ifølge Aftenposten som har fått tilgang til notatet.

I notatet problematiserer Storberget at Støre fikk i oppdrag av sentralstyret i Ap å konkludere i saken. Han mener det kan slå tilbake dersom partiets eller Støres bevisvurdering viser seg å ikke være riktig.

– I verste fall kan jo en erklæring om bevissituasjonen i slike saker danne grunnlag for rettslig overprøving (injuriesøksmål) noe vi for all del bør unngå, skriver Storberget.

Ifølge Aftenposten deltok Storberget i møtet mellom Giske og Ap-ledelsen 1. januar som førte til at Trond Giske tok en pause fra nestledervervet på ubestemt tid. Giske hadde bedt Storberget bli med i møtet som juridisk rådgiver.

Ap-leder Jonas Gahr Støre skriver i en epost til Aftenposten at «varslersakene ble håndtert av meg og partisekretæren med kyndige råd fra erfaren juridisk fagkompetanse».

– Jeg er trygg på at det sikret en forsvarlig håndtering i forhold til varslerne og den det var varslet mot. Vi fikk mange innspill underveis i prosessen, både fra folk i og utenfor partiet, men det er ikke naturlig for meg å kommentere disse, sier Støre.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]