Gardermoen 20180214. Mekler Knut Storberget leder meklingen mellom Troms og Finnmark i striden om fylkessammenslåingen på et hotell på Gardermoen onsdag kveld. De to fylkene strides også om navnet på det nye storfylket skal være Troms og Finnmark eller Finnmark og Troms. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Knut Storberget advarer Støre mot «betydelige rettssikkerhetsmessige utfordringer» i behandlingen av varslersakene mot Trond Giske, i et notat fra 13. januar.

annonse

I notatet advarer den tidligere justisministeren blant annet Ap-leder Jonas Gahr Støre mot å «å foreta en domstolslignende prøving av hvert enkelt varsel med innhenting av bevis utover den vurdering du selv har tatt om spørsmålet om tillit», ifølge Aftenposten som har fått tilgang til notatet.

annonse

I notatet problematiserer Storberget at Støre fikk i oppdrag av sentralstyret i Ap å konkludere i saken. Han mener det kan slå tilbake dersom partiets eller Støres bevisvurdering viser seg å ikke være riktig.

– I verste fall kan jo en erklæring om bevissituasjonen i slike saker danne grunnlag for rettslig overprøving (injuriesøksmål) noe vi for all del bør unngå, skriver Storberget.

annonse
annonse

Ifølge Aftenposten deltok Storberget i møtet mellom Giske og Ap-ledelsen 1. januar som førte til at Trond Giske tok en pause fra nestledervervet på ubestemt tid. Giske hadde bedt Storberget bli med i møtet som juridisk rådgiver.

Ap-leder Jonas Gahr Støre skriver i en epost til Aftenposten at «varslersakene ble håndtert av meg og partisekretæren med kyndige råd fra erfaren juridisk fagkompetanse».

– Jeg er trygg på at det sikret en forsvarlig håndtering i forhold til varslerne og den det var varslet mot. Vi fikk mange innspill underveis i prosessen, både fra folk i og utenfor partiet, men det er ikke naturlig for meg å kommentere disse, sier Støre.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.