Den ungarske utenriksministeren Peter Szijjártó fastholder at Ungarn må beskytte sine sørlige grenser "med all sin makt". Foto: AFP/Tobias Schwarz
Del saken
 • 280
 •  
 •  
 •  
 •  

Bulgaria innehar i dag EUs roterende presidentskap, og har i den anledningen fremmet et forslag til håndtering av en eventuell ny massestrøm av innvandrere, slik Europa opplevde i 2015. Forslaget antyder at EU i en slik situasjon skal omfordele innvandrere blant sine medlemsland. Det har fått den ungarske utenriksministeren til å rase mot Bulgaria.

Bulgarias forslag betyr i hovedsak at “hvis nok av dere kommer, vil dere bli distribuert; så mange av dere skulle komme», sier den ungarske utenriksministeren Peter Szijjártó ifølge nettsiden til den ungarske regjeringen, «About Hungary». “Dette er en invitasjon til innvandrere, og imot Europas sikkerhetsinteresser,” legger han til. Han betegner forslaget som «alarmerende».

Péter Szijjártó sier at planen er basert på obligatorisk omfordeling av innvandrere over hele EU, og vil utgjøre en “alvorlig fare” for Europa. «Hvis det blir vedtatt må medlemslandene begynne å ta imot innvandrere umiddelbart, og ifølge Bulgarias beregninger må sentraleuropeiske land ta imot de fleste. Dette går helt mot både sunn fornuft og de europeiske folks sikkerhetsinteresser,” sier Szijjártó.

Ministeren kritiserer også en klausul i forslaget som tyder på at medlemsland som frivillig tar imot innvandrere vil få tilgang til tilleggsfinansiering. Han fastholder at Ungarn må beskytte sine sørlige grenser “med all sin makt”, og viser til at Østerrike nylig hadde sagt at landet ville lukke grensene hvis det blir nødvendig.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 280
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]