Den ungarske utenriksministeren Peter Szijjártó fastholder at Ungarn må beskytte sine sørlige grenser "med all sin makt". Foto: AFP/Tobias Schwarz
annonse

Bulgaria innehar i dag EUs roterende presidentskap, og har i den anledningen fremmet et forslag til håndtering av en eventuell ny massestrøm av innvandrere, slik Europa opplevde i 2015. Forslaget antyder at EU i en slik situasjon skal omfordele innvandrere blant sine medlemsland. Det har fått den ungarske utenriksministeren til å rase mot Bulgaria.

annonse
annonse

Bulgarias forslag betyr i hovedsak at «hvis nok av dere kommer, vil dere bli distribuert; så mange av dere skulle komme», sier den ungarske utenriksministeren Peter Szijjártó ifølge nettsiden til den ungarske regjeringen, «About Hungary». «Dette er en invitasjon til innvandrere, og imot Europas sikkerhetsinteresser,» legger han til. Han betegner forslaget som «alarmerende».

Péter Szijjártó sier at planen er basert på obligatorisk omfordeling av innvandrere over hele EU, og vil utgjøre en «alvorlig fare» for Europa. «Hvis det blir vedtatt må medlemslandene begynne å ta imot innvandrere umiddelbart, og ifølge Bulgarias beregninger må sentraleuropeiske land ta imot de fleste. Dette går helt mot både sunn fornuft og de europeiske folks sikkerhetsinteresser,» sier Szijjártó.

Ministeren kritiserer også en klausul i forslaget som tyder på at medlemsland som frivillig tar imot innvandrere vil få tilgang til tilleggsfinansiering. Han fastholder at Ungarn må beskytte sine sørlige grenser «med all sin makt», og viser til at Østerrike nylig hadde sagt at landet ville lukke grensene hvis det blir nødvendig.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.