Fra v. Polaris-sjef Per Axel Koch og konsernsjef Are Stokstad i Amedia på NHOs årskonferanse 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Amedia og Polaris Media går inn på eiersiden i faktasjekktjeneste Faktisk.no.

Det er Faktisk.no som i en pressemelding melder at eiergrunnlaget nå utvides.

Faktisk.no ble opprettet som en selvstendig redaksjon 5. juli 2017, da med NRK, VG, Dagbladet og TV 2 som eiere. Hovedformålet er å faktasjekke det offentlige ordskiftet, drive kildekritikk og kontrollere opplysninger som framkommer i norske medier.

Med Amedia og Polaris inn på eiersiden, samarbeider nå alle de store mediehusene i Norge om faktasjekktjenesten Faktisk.no.

– Norsk mediebransje bør samarbeide der det er mulig og konkurrere der det er riktig. Det brede faktisk.no-samarbeidet indikerer at vi greier det første, sier konserndirektør Anders Opdahl i Amedia.

Utenom driftsstøtte fra eierne, har Faktisk.no fått støtte fra Fritt Ord, Dagbladets stiftelse, stiftelsen Tinius og Facebook. I tillegg samarbeider Faktisk.no med NTB og Retriever om distribusjon og databasetilgang.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]