Fra v. Polaris-sjef Per Axel Koch og konsernsjef Are Stokstad i Amedia på NHOs årskonferanse 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Amedia og Polaris Media går inn på eiersiden i faktasjekktjeneste Faktisk.no.

Det er Faktisk.no som i en pressemelding melder at eiergrunnlaget nå utvides.

Faktisk.no ble opprettet som en selvstendig redaksjon 5. juli 2017, da med NRK, VG, Dagbladet og TV 2 som eiere. Hovedformålet er å faktasjekke det offentlige ordskiftet, drive kildekritikk og kontrollere opplysninger som framkommer i norske medier.

annonse

Med Amedia og Polaris inn på eiersiden, samarbeider nå alle de store mediehusene i Norge om faktasjekktjenesten Faktisk.no.

– Norsk mediebransje bør samarbeide der det er mulig og konkurrere der det er riktig. Det brede faktisk.no-samarbeidet indikerer at vi greier det første, sier konserndirektør Anders Opdahl i Amedia.

Utenom driftsstøtte fra eierne, har Faktisk.no fått støtte fra Fritt Ord, Dagbladets stiftelse, stiftelsen Tinius og Facebook. I tillegg samarbeider Faktisk.no med NTB og Retriever om distribusjon og databasetilgang.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon