Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi. Foto: Reuters/Charles Platiau
annonse

De mange arrestasjonene viser at Sisi frykter sosial uro, sier observatører. Pågripelsene startet rett etter at Sisi vant gjenvalget med 97 prosent av stemmene i mars.

Flere av dem som er pågrepet, er folk som var involvert i opprøret i 2011 som endte med at daværende president Hosni Mubarak ble styrtet.

To av dem som er pågrepet, er blogger og journalist Wael Abbas og Shadi Ghazail Harb, som var en av ungdomslederne under revolusjonen i 2011.

annonse

Arrestasjonene viser at ingenting har endret seg når det gjelder hvor opptatt regimet er av sikkerhet, sier Mostafa Kamel el-Sayed, professor ved Kairos universitet.

– Det er fortsatt bekymring for en gjentakelse av det som skjedde i januar 2011, og det har presidenten sagt mer enn en gang, sier Sayed.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  • 45
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]