Drapet og knivstikkingen skjedde inne på Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand i juli i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

16-åringen som er tiltalt for drap og drapsforsøk inne på Sørlandssenteret i fjor, leste om knivstikking på Lommelegen før drapet, ifølge Fædrelandsvennen.

Mandag starter rettssaken mot 16-åringen, som var 15 år da knivdrapet skjedde 26. juli i fjor.

Fædrelandsvennen skriver at jenta gikk inn på nettstedet lommelegen.no da hun våknet denne dagen. Der skal hun ha lest om knivstikking, og hvor det er mest alvorlig å stikke.

Senere på dagen dro hun til kjøpesenteret Sørlandssenteret, hvor hun stjal en kokkekniv på Coop Obs som hun brukte til å drepe 17 år gamle Marie Skuland, som var sommervikar i butikken. Hun knivstakk også en 24-åring og påførte henne kritiske skader.

Fortiden til den drapstiltalte jenta, og hva hun gjorde i forkant av drapet, blir et sentralt tema når saken skal opp i Kristiansand tingrett over helgen. Jenta bodde på institusjon, og i løpet av månedene før drapet flyttet hun mellom 17 ulike barnevernstiltak. I en rapport fra Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder slås det fast at det ble begått en rekke lovbrudd i behandlingen av 16-åringen.

– Etterforskningen har i første rekke dreid seg om å klarlegge hva som har skjedd. Hun ble pågrepet ganske raskt, og det er gjort tekniske undersøkelser og rettspsykiatriske undersøkelser. I tillegg er det gjort mange vitneavhør, sier statsadvokat Jan Tallaksen som er aktor i saken til NTB.

Den drapstiltalte jenta har erkjent straffskyld for grov kroppsskade, men ikke for drap og drapsforsøk.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]