Norwegian national Frode Berg. Thursday, May 3, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
annonse
annonse

Leder for utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt (Ap), har ingen planer om å tale Frode Bergs sak mens hun besøker Moskva.

Stortingets utenriks- og forsvarskomité landet torsdag i Moskva hvor de er på gjenbesøk for å videreføre den parlamentariske dialogen.

Det er første gang på sju år at parlamentarikerne besøker Russland, og forholdet mellom landene er på flere områder anstrengt. Blant annet har fengslingen av den spionsiktede nordmannen Frode Berg i Russland skapt diplomatisk krøll.

annonse

Berg har vært varetektsfengslet siden 5. desember uten at anklagene om spionasje er blitt begrunnet eller dokumentert fra russisk side.

Til Aftenposten opplyser leder for utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt (Ap) at de ikke er i Moskva for å tale hans sak.

– Det har vi full tillit til at Utenriksdepartementet håndterer, svarer hun på spørsmål fra avisa.

annonse

I Moskva torsdag møtte de norske politikerne utenrikskomiteen i Føderasjonsrådet, viseutenriksminister i det russiske utenriksdepartementet Aleksander Grusjko, og menneskerettighetsorganisasjonene Memorial og Human Rights Watch.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon