Ståle Solbakken mottok torsdag Annette Thommessens Hederspris 2018. Her sammen med prisutdeler Ingrid Thommessen (t.v.). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 116
 •  
 •  
 •  
 •  

Ståle Solbakken, som torsdag ble tildelt pris for sitt arbeid rundt fotball som inkluderingsarena, fryder seg over mangfoldet på det norske landslaget.

FC København-treneren var torsdag i Oslo da han mottok Annette A. Thommessens hederspris for sitt arbeid med fotball som inkluderingsarena for flyktninger og asylsøkere.

I sin takketale trakk han blant annet fram mangfoldet på det norske herrelandslaget i fotball.

Både Joshua King (halvt gambisk), Mohamed Elyounoussi (født i Marokko), Tarik Elyounoussi (født i Marokko), Ola Kamara (halvt sierraleonsk), Bjørn Maars Johnsen (norskamerikansk) og Ghayas Zahid (pakistanske foreldre) er viktige innslag i troppen til Lars Lagerbäck som i disse dager forbereder seg til kamper mot Island og Panama.

I tillegg var Omar Elabdellaoui (marokkanske foreldre) og Haitam Aleesami (marokkanske foreldre) i den opprinnelige troppen, men de er indisponible av ulike årsaker.

– Det fryder meg å se det norske landslaget nå hvor det florerer med forskjellige kulturer og etniske bakgrunner, sa Solbakken i takketalen før han la til.

– Og jeg gleder meg til Northug nå gir seg, og at ankeretappen på 4 x 10 kilometer går til en mørkhudet mann om ikke så veldig lenge. Den tiden kommer.

«Løvehjerte»

Solbakken ble tildelt Annette A. Thommessen-prisen i lys av sin bok «Løvehjerte». Der skriver han blant annet om betydningen av å ta vare på leken, spilleglede, om et felles sett med regler, men med åpenhet og tillit til nye som kommer inn med sine styrker og sin kreativitet.

Den norske treneren gir inntekten av boksalget, både i Norge og Danmark, til arbeid for og med barn og unge asylsøkere og flyktninger.

– I forordet og i forbindelse med lanseringen av boken, både i Danmark og Norge, har han valgt å oppfordre til et rausere samfunn, og utfordrer både politikere og oss alle til en mer åpen og inkluderende holdning til mennesker på flukt, står i det i begrunnelsen for prisen.

NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) ble grunnlagt i 1984 av Annette Thommessen som ledet organisasjonen fram til hun døde i 1994.

Minnefondet ble opprettet for å stimulere til øke rettssikkerhet for asylsøkere og flyktninger, og fra 2009 har NOAS og stiftelsen Minnefondet samarbeidet om Annette Thommessens hederspris.

Innholdsrik karriere

Solbakken hadde en lang spillerkarriere som inkluderte både Grue, HamKam, Lillestrøm, Wimbledon, Aalborg og FC København.

Etter at han tok over treneransvaret i HamKam i 2003, har han vært innom både FC Köln og Wolverhampton før han i 2013 tok over FCK-laget for annen gang etter også å ha trent den danske klubben fra 2005 til 2011.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 116
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]