United Nation's special representative for children and armed conflict, Virginia Gamba. Yangon, Myanmar, Tuesday, May 29, 2018, her first visit to the country. (AP Photo/Thein Zaw)
annonse

Rakhine har vært utilgjengelig for omverdenen siden den blodige forfølgelsen av rohingya-minoriteten startet i fjor.

700.000 mennesker flyktet til Bangladesh etter at de militære drepte tusener av rohingyaer og brente ned landsbyene deres i det som FN og USA har kalt etnisk rensing.

Myanmar og Bangladesh har undertegnet en avtale om at flyktningene kan vende hjem, men hittil har bare noen få titalls benyttet seg av muligheten. Det store flertall nekter å reise hjem så lenge de ikke føler seg trygge, og så lenge de ikke sikres statsborgerskap.

annonse

FN mener forholdene ikke ligger til rette for noen trygg, frivillig og verdig repatriering, men det regnes for et framskritt at Myanmars myndigheter åpner for at FNs organisasjoner kan komme til Rakhine for å evaluere situasjonen og iverksette beskyttelsestiltak.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]