Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
annonse

En ny lov i Syria gjør situasjonen enda vanskeligere for flyktningene i landet, mener Human Rights Watch (HRW).
Ifølge den New York-baserte gruppen gjør loven det mulig for myndighetene å overta privat eiendom og kaste ut innbyggere. Resultatet er at flyktninger som ønsker å vende hjem, ikke har noe å reise tilbake til.

Regjeringen hevder at lov 10, som den kalles, ble innført i april for å skape gjenoppbyggingssoner i landet som er herjet av sju års borgerkrig.

I et intervju med den greske avisa Kathimerini i mai, sier president Bashar Assad at loven gjør det mulig for myndighetene og bygge opp igjen områder som er lagt i ruiner og at det ikke innebærer at noen blir fordrevet.

annonse

En tredel av landets boligmasse er ødelagt og ifølge Verdensbanken har Syria lidd et økonomisk tap nær 300 milliarder dollar i materielle skader. Myndighetene har svart med å gi lokale myndigheter fullmakt til å opprette samarbeidsprosjekter med privat næringsliv for overta ødelagte nabolag og gjenoppbygge dem.

NTB-AP-AFP

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]