Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo-området steg med 3,8 prosent i mai. Det er den sterkeste månedsveksten på 14 år.
Hittil i år har prisene på brukte Obos-boliger i Oslo-området økt med 10,7 prosent.

Prisveksten fra april til mai for Oslo i år er den høyeste veksten registrert i Obos-statistikken, som går tilbake til 2004. I snitt har prisene steget 0,5 prosent fra april til mai i perioden fra 2004 til 2017.

I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 62.029 kroner. Det er 3,8 prosent høyere enn i april, men likevel 2,6 prosent lavere enn i mai 2017.

I de dyreste bydelene ligger kvadratmeterprisen på omkring 80.000 kroner, mens prisene i de rimeligste bydelene er på mellom 40.000 og 50.000 per kvadratmeter.

Prisveksten hittil i år i Oslo er blant de sterkeste som er registrert. Den var litt høyere i 2016 (11,6 prosent), men ellers må man tilbake til 2009 for å finne høyere vekst (14,8 prosent) i årets første fem måneder.

– Den sterke prisveksten viser at etterspørselen etter bolig er høy, til tross for svak befolkningsvekst. Dette betyr at de politikerne som tror det ikke lenger er et stort boligbehov, må tenke seg om, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en kommentar til tallene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]