Washington D.C., USA 20180110. Statsminister Erna Solberg og USAs president Donald Trump i i det ovale kontor i Det hvite hus i Washington onsdag. Hun skal tilbringe 1 time og 50 minutter i den kjente bygningen, det lengste en norsk statsminister noensinne har gjort. Temaet for samtalene mellom Trump og Solberg ventes å bli forsvars- og sikkerhetspolitikk, internasjonalt samarbeid, handel og investeringer og klimapolitikk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Som første norske statsminister skal Erna Solberg i slutten av neste uke delta på årets toppmøte i regi av G7-landene i Quebec i Canada.

Det er Canadas statsminister Justin Trudeau som har invitert Solberg til å holde et foredrag under møtet, melder Aftenposten.

Under besøket i Quebec får Solberg anledning til å møte USA-president Donald Trump igjen, sammen med lederne for de seks andre G7-maktene Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Canada og Japan. Solberg beskriver dette som en «unik mulighet».

– Jeg er glad for å få anledning til å delta på G7-møtet og ta opp bærekraftig havøkonomi, sier statsministeren.

– Havet gir oss store muligheter, men også store utfordringer som for eksempel hvordan vi skal bekjempe forsøpling og plast i havet. Her må verdens land samarbeide, sier hun videre.

Møtet finner sted 8. og 9. juni. Solberg skal først delta på en to og en halvtimers sesjon med lunsj og foredrag lørdag ettermiddag lokal tid. Der skal Erna Solberg trolig snakket om alt fra klimautfordringer i nordområdene til bærekraftig fiskeriforvaltning, samt hvordan det er å både være en fiskeri- og oljenasjon på en og samme tid, skriver Aftenposten.

Solbergs foredrag skjer på dag to av G7-møtet, i en utvidet sesjon der havområdene står på dagsordenen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]