Washington D.C., USA 20180110. Statsminister Erna Solberg og USAs president Donald Trump i i det ovale kontor i Det hvite hus i Washington onsdag. Hun skal tilbringe 1 time og 50 minutter i den kjente bygningen, det lengste en norsk statsminister noensinne har gjort. Temaet for samtalene mellom Trump og Solberg ventes å bli forsvars- og sikkerhetspolitikk, internasjonalt samarbeid, handel og investeringer og klimapolitikk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Som første norske statsminister skal Erna Solberg i slutten av neste uke delta på årets toppmøte i regi av G7-landene i Quebec i Canada.

annonse

Det er Canadas statsminister Justin Trudeau som har invitert Solberg til å holde et foredrag under møtet, melder Aftenposten.

annonse

Under besøket i Quebec får Solberg anledning til å møte USA-president Donald Trump igjen, sammen med lederne for de seks andre G7-maktene Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Canada og Japan. Solberg beskriver dette som en «unik mulighet».

– Jeg er glad for å få anledning til å delta på G7-møtet og ta opp bærekraftig havøkonomi, sier statsministeren.

annonse
annonse

– Havet gir oss store muligheter, men også store utfordringer som for eksempel hvordan vi skal bekjempe forsøpling og plast i havet. Her må verdens land samarbeide, sier hun videre.

Møtet finner sted 8. og 9. juni. Solberg skal først delta på en to og en halvtimers sesjon med lunsj og foredrag lørdag ettermiddag lokal tid. Der skal Erna Solberg trolig snakket om alt fra klimautfordringer i nordområdene til bærekraftig fiskeriforvaltning, samt hvordan det er å både være en fiskeri- og oljenasjon på en og samme tid, skriver Aftenposten.

Solbergs foredrag skjer på dag to av G7-møtet, i en utvidet sesjon der havområdene står på dagsordenen.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.