Stella Mwangi Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Artisten Stella Mwangi (31) er frifunnet for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse, opplyser hennes advokat.

– Vi er meget godt fornøyd med å ha fått en fullstendig frifinnelse. Saken har vært en stor belastning, og Stella har opplevd at hun ble forhåndsdømt i mediene, sier Mwangis forsvarer Silje Elisabeth Stenvaag til  Dagbladet.

Mwangi var opprinnelig tiltalt for fyllekjøring. Artisten har hele tiden nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre torsdag 24. mai ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring.

Hun medga imidlertid at hun hadde drukket en halv flaske whisky og øl tidlig på ettermiddagen 29. september i fjor, men hevdet i Oslo tingrett torsdag at det først skjedde etter at hun parkerte bilen.

Politiet mente hun var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet.

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble kontrollert to timer senere. Politiet fant også THC, virkestoffet i cannabis, i blodet hennes. Da politiet kom for å hente henne inn til blodprøve, satte hun seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister.

Artisten nektet for samtlige punkter i tiltalen og hevder at inntaket av en halv flaske Jack Daniel’s utblandet i cola på et toalett på en neglesalong, og deretter øl, fant sted etter kjøringen.

Aktor Marita Hagen ba i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter en trafikkhendelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

Oslo tingrett frifant Mwangi på alle punkter. Både for uaktsom kjøring, forulemping av offentlig tjenestemann og for å ha kjørt etter en hendelse i trafikken, slik hennes forsvarer ba om.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]