Foto: AP Photo/Ahn Young-joon, File
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kim Jong-un har svart på brevet han i forrige måned fikk fra president Donald Trump, men det er ennå ikke kjent hva den nordkoreanske lederen skriver.
Trump avlyste 24. mai et planlagt toppmøte med Kim, og langet ut mot den nordkoreanske lederen i et brev som ble offentliggjort av amerikanske medier.

I det personlige brevet anklaget han Kim for å ha vist et «voldsomt sinne» og «åpen fiendtlighet» og at det derfor ville være «upassende» å møte ham.

Få timer senere ombestemte Trump seg tilsynelatende og antydet at det planlagte toppmøtet i Singapore 12. juni likevel ville kunne finne sted.

Uforstående
Nord-Korea kommenterte ikke direkte innholdet i brevet fra Trump, men stilte seg uforstående til den amerikanske presidentens tilsynelatende avlysning av toppmøtet.
– Ytterst beklagelig, sa landets viseutenriksminister Kim Kye-gwan, som understreket at den nordkoreanske lederen når som helst er villig til å sette seg ned ansikt til ansikt med Trump.

Kims høyre hånd, den tidligere etterretningssjefen og generalen Kim Yong-chol, ankom onsdag New York, der han har hatt samtaler med utenriksminister Mike Pompeo.

Brev i bagasjen
Med seg i bagasjen hadde han også et personlig brev fra Kim til Trump, som han fredag tok med seg til Washington for å overlevere til den amerikanske presidenten.
Pompeo opplyste torsdag at samtalene med den nordkoreanske utsendingen hadde vært konstruktive og at det var gjort reell framgang i arbeidet med å få i stand et toppmøte. Han hyllet også Kim Jong-un som «en ledertype som kan ta dristige avgjørelser».

Trump kommenterte også samtalene mellom Pompeo og Kim Yong-chol og hevdet at de gikk svært bra. Han sa også at han gledet seg til å lese brevet fra den nordkoreanske lederen.

– Jeg ser fram til å se hva som står i brevet, sa han torsdag.

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]