South Sudan's President Salva Kiir. (AP Photo/Bullen Chol)
annonse

Opprørsgeneralen Stephen Buay Rolnyang, som tidligere ledet hærens femte infanteridivisjon, brøt med president Salva Kiir torsdag. Det skal ha skjedd i protest mot at han ble forflyttet til hovedstaden Juba.

Generalen tok med seg en gruppe lojale soldater og dro nordover til den oljerike delstaten Unity, men utbryterne ble innhentet fredag.

47 soldater ble drept i kampene som fulgte, opplyser en talsmann for regjeringsstyrkene, brigadegeneral Lul Ruai Koang.

Stephen Buay Rolnyang skal ha blitt pågrepet og vil nå bli stilt for retten, anklaget for forræderi.

NTB-DPA

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]