Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse

En ny Kripos-gruppe med ansiktseksperter skal avsløre passjuks. I tillegg skal passbildene dine tas på en ny måte.

annonse

– Dette er et kvantesprang for ID-kontrollen i Norge. Vi mennesker tror vi er ganske gode på å vurdere ansikter, men all forskning viser det motsatte, sier seniorrådgiver Frøy Løvåsdal i Politidirektoratet til VG.

annonse

Når du bestiller nytt pass, kjøres bildene først gjennom det automatiserte ansiktsgjenkjenningssystemet. Hvis søket ikke greier å konkludere, eller det er tvil, skal bildene sendes til den nye ekspertgruppen på Kripos.

Politiet har tidligere uttalt at det avsløres for lite ID-juks i Norge, og at det er for enkelt å jukse med identitet. Det kan nå endre seg.

annonse
annonse

– Hvis jeg for eksempel finner passet ditt, eller annen type ID-dokument som tilhører deg, og prøver å skaffe nytt pass med ditt navn, vil det bli vanskelig. Ved bruk av ansiktsgjenkjenningsprogrammet vil man se at dette trolig ikke er deg, sier Løvåsdal.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.