Leader of the League party, Matteo Salvini, addresses the media after a meeting with Italian President Sergio Mattarella at the Quirinale presidential Palace, in Rome, Monday, May 21, 2018. Italy edged toward its first populist government Monday as the president convened the leaders of the anti-establishment 5-Star Movement and the right-wing League in what could be a final consultations, 11 weeks after elections left the country with a hung parliament. (Riccardo Antimiani/ANSA via AP)
annonse

Matteo Salvini, som blant annet har markert seg som en krass islam-motstander og sterk nasjonalist, skal besøke øya i et forsøk på å kartlegge situasjonen. Salvini fikk mange stemmer som følge av hans innvandringskritiske holdninger, og under valgkampen lovet han å kutte støtten til mottak og gi mer midler til repatrieringstiltak.

annonse

Det var båten Aquarius, som tilhører den franske NGOen SOS Mediterranee som reddet de 158 migrantene, inkludert 9 barn, 26 kvinner og 36 enslige mindreårige, på sjøen fredag.

annonse

Alle sammen var dehydrerte og underernærte, ifølge organisasjonen.

Siden 2013 har om lag 700.000 migranter ankommet Italia.

annonse
annonse

NTB-AFP

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.