Leader of the League party, Matteo Salvini, addresses the media after a meeting with Italian President Sergio Mattarella at the Quirinale presidential Palace, in Rome, Monday, May 21, 2018. Italy edged toward its first populist government Monday as the president convened the leaders of the anti-establishment 5-Star Movement and the right-wing League in what could be a final consultations, 11 weeks after elections left the country with a hung parliament. (Riccardo Antimiani/ANSA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Matteo Salvini, som blant annet har markert seg som en krass islam-motstander og sterk nasjonalist, skal besøke øya i et forsøk på å kartlegge situasjonen. Salvini fikk mange stemmer som følge av hans innvandringskritiske holdninger, og under valgkampen lovet han å kutte støtten til mottak og gi mer midler til repatrieringstiltak.

Det var båten Aquarius, som tilhører den franske NGOen SOS Mediterranee som reddet de 158 migrantene, inkludert 9 barn, 26 kvinner og 36 enslige mindreårige, på sjøen fredag.

Alle sammen var dehydrerte og underernærte, ifølge organisasjonen.

Siden 2013 har om lag 700.000 migranter ankommet Italia.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]