Foto: AFP PHOTO / STEFAN HEUNIS
annonse

23 mennesker ble drept da en gruppe kvegtyver gikk til angrep mot en landsby i den nordlige nigerianske delstaten Zamfara.

Ifølge Mustapha Muhammad, talsmann for lokale myndigheter, ble landsbyen Zanoka invadert av væpnede banditter fredag kveld.

– De åpnet ild mot innbyggere og brant ned flere hjem. Vi måtte begrave 23 mennesker etter angrepet, inkludert folk som forsøkte å drive bandittene bort, sier han.

annonse

– De satte fyr på hjem og brant noen av menneskene de hadde drept før de flyktet, sier han videre.

Muhammad sier angriperne først invaderte landsbyen for å stjele kveg, men at de senere ble drevet på flukt av lokale innbyggere, som også fikk tatt tilbake dyrene.

Noen timer senere hadde tyvene mobilisert flere menn og kom tilbake til landsbyen, som ligger 160 kilometer unna delstatshovedstaden Gusau. Det var først da de begynte å åpne ild mot innbyggere.

Talsmann for delstatspolitiet, Muhammad Shehu, sa på et tidlig tidspunkt at politiet hadde funnet 15 døde etter angrepet.

– De fleste av dem var folk som hadde kjempet mot bandittene, sier han.

Delstaten Zamfara har lenge hatt roblemmer med at kvegtyver stjeler dyr og dreper innbyggere som kjemper mot dem. Som følge av dette er det dannet flere borgervernsgrupper.

annonse

De blir på sin side anklaget for å misbruke og drepe folk kun basert på mistanker om at de kan være tyver.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.