Foto: AFP PHOTO / STEFAN HEUNIS
annonse

23 mennesker ble drept da en gruppe kvegtyver gikk til angrep mot en landsby i den nordlige nigerianske delstaten Zamfara.

Ifølge Mustapha Muhammad, talsmann for lokale myndigheter, ble landsbyen Zanoka invadert av væpnede banditter fredag kveld.

– De åpnet ild mot innbyggere og brant ned flere hjem. Vi måtte begrave 23 mennesker etter angrepet, inkludert folk som forsøkte å drive bandittene bort, sier han.

annonse

– De satte fyr på hjem og brant noen av menneskene de hadde drept før de flyktet, sier han videre.

Muhammad sier angriperne først invaderte landsbyen for å stjele kveg, men at de senere ble drevet på flukt av lokale innbyggere, som også fikk tatt tilbake dyrene.

Noen timer senere hadde tyvene mobilisert flere menn og kom tilbake til landsbyen, som ligger 160 kilometer unna delstatshovedstaden Gusau. Det var først da de begynte å åpne ild mot innbyggere.

Talsmann for delstatspolitiet, Muhammad Shehu, sa på et tidlig tidspunkt at politiet hadde funnet 15 døde etter angrepet.

– De fleste av dem var folk som hadde kjempet mot bandittene, sier han.

Delstaten Zamfara har lenge hatt roblemmer med at kvegtyver stjeler dyr og dreper innbyggere som kjemper mot dem. Som følge av dette er det dannet flere borgervernsgrupper.

De blir på sin side anklaget for å misbruke og drepe folk kun basert på mistanker om at de kan være tyver.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]