Oslo 20180313. Ole Einar Bjørndalen er klar for helgens verdenscup i skiskyting i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ole Einar Bjørndalen ble tildeltNorges Skiskytterforbunds hederstegn under lørdagens tingmiddag på Eidsvoll. Han ble samtidig utnevnt til æresmedlem.

44-åringen fra Simostranda ble gjort stas på i forbindelse med skiskytterforbundets ting i helgen. Bjørndalen la tidligere i år opp som utøver etter en karriere som strakte seg godt over to tiår.

– Det er med stolthet og ydmykhet at NSSF deler ut det tredje æresmedlemskapet gjennom historien til Ole Einar Bjørndalen. Et mer verdig æresmedlem er det vanskelig å oppdrive. Med Ole Einars fantastiske karriere som skiskytter står han for mye av hvordan skiskyting har utviklet seg som idrett både sportslig, kommersielt og med en særdeles sterk posisjon blant det norske publikum, sa skiskytterforbundets generalsekretær Rakel Rauntun etter lørdagens tildeling.

– Det var overraskende at jeg ble utnevnt til æresmedlem og det er en stor anerkjennelse å få denne prisen, sa Bjørndalen.

Det er 25 år siden skiskytterkongen gikk sitt første verdenscuprenn. I alt tok han 58 internasjonale mesterskapsmedaljer på seniornivå, blant dem 20 VM-gull og åtte OL-gull.

Med totalt 13 olympiske medaljer var Bjørndalen tidenes vinterolympier etter 2014-OL, men ble i vinter passert av Marit Bjørgen under lekene i Sør-Korea. I VM-sammenheng tok Bjørndalen til sammen 45 pallplasser. Det er ingen i nærheten av å matche.

Også Emil Hegle Svendsen, Fanny Horn Birkeland og Hilde Fenne mottok lørdag Norges Skiskytterforbunds hederstegn. I likhet med Bjørndalen la alle tre opp ved sesongslutt.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]