Mer enn tusen migranter ble evakuert fra en midlertidig leir langs Canal de Saint-Denis, nord i Paris, 30. mai 2018.

Den 2. mai møttes representanter for europeiske og afrikanske land i Marrakesh «etter invitasjon fra kongedømmet Marokko». Dette er en del av den såkalte «Rabat Process – Euro-African Dialogue on Migration and Development». Resultatet ble en 8 siders politisk erklæring. Innholdet er nokså skremmende, og det forbigås i stillhet av en samlet norsk (og i stor grad europeisk) presse. Jeg kom tilfeldigvis over det pga. en venn på Facebook som hadde lagt ut en link til en artikkel på Jyllands-Posten av Mikael Jalving.

Hovedperspektivet er å styrke arbeidet for «legal migrasjon» fra Afrika til Europa (og vice versa, men vi skjønner vel alle hvilken retning migrasjonen vil foregå). Man skal altså arbeide for å ØKE migrasjonen – dette etter noen år hvor Europa nærmest har inntatt knestående etter tidenes migrasjonsbølge.

Riktignok skriver de noen ord om å «bekjempe illegal migrasjon og menneskesmugling». Men er det virkelig noen som tror at illegal migrasjon vil bli mindre bare fordi man øker legal migrasjon? Det motsatte er vel heller tilfelle.

Illegal migrasjon, som europeiske NGOer bidrar sterkt til (endog stater som Norge via «Siem Pilot») – og som Europa ikke har hverken evne eller vilje til å forhindre – vil vel øke med størrelsen på diasporaen, som bl.a. Paul Collier har dokumentert. Endeløse familiegjenforeninger vil selvsagt følge de «legale» migrantene, slik er dynamikken. Dette er altså en ren oppskrift på økt migrasjon fra Afrika.

Jeg skal ikke slite dere ut med mange sitater fra erklæringen, dere kan følge linken og lese de åtte sidene selv. Men jeg plukker ut noen gullkorn:

A human rights-based approach: the implemented actions will contribute to fully respecting the human rights and dignity of refugees and migrants, irrespective of their migration status;

Altså: betyr ikke dette at alle skal behandles “humant” og ha alle “rettigheter” – uansett status? Dvs: står det ikke svart på hvitt her at selv illegale migranter skal behandles som nå eller bedre? Det betyr sosiale overføringer og ingen hjemsendelse. Den illegale migrasjonen fortsetter som før (stadig økende) men i tillegg øker vi den legale migrasjonen.

Så den obligatoriske:

Increased attention to the fight against xenophobia, racism and discrimination: the partners will undertake efforts to combat these phenomena, and to promote a balanced narrative on migration and diasporas, based on facts and highlighting their positive contribution to the development of societies in countries of origin, transit and destination;

Det viktigste er altså å sørge for at ikke de fremmedfiendtlige, rasistiske og diskriminerende europeere reagerer negativt på tapet av sitt kontinent og eneste hjemland. Dette er klassisk Douglas Murray: attack the secondary problem, ignore the primary problem.

Improve the protection of migrants and persons in need of international protection who have been smuggled, and victims of trafficking in human beings

Så etter en symbolsk “bekjempelse av menneskesmugling” skal de som har blitt “smuglet” (i all hovedsak frivillig) inn til Europa få økt «beskyttelse». Nok en gang: dette betyr ikke akkurat deportasjon, heller det stikk motsatte.

Det mest skremmende er at blant alle land som har skrevet under finner man også Østerrike, Polen, Tsjekkia og Slovakia. Norge – med FrP i regjering – har selvsagt skrevet under.

Kun ett viktig land lyser opp med sitt fravær: Ungarn.