Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

21 koreanske og belgiske turister ble skadd, fem av dem kritisk, da en turistbuss og en minibuss kolliderte i Stryn i Sogn og Fjordane.

Ulykken skjedde like utenfor en tunnel på fylkesvei 60 ved Staveneset. Politiet meldte om ulykken klokka 14.37 søndag.

– Kjøretøyene kolliderte front mot front. Undersøkelser tyder på at det er minibussen som har kommet over i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet opplyste først at tre personer ble kritisk skadd og at disse befant seg i minibussen. Helse Førde melder senere at til sammen fem personer er kritisk skadd.

Et redningshelikopter, to luftambulanser og en ambulansebil har fraktet de fem kritisk skadde til Førde sykehus og Haukeland universitetssjukehus.

Fylkesveien ble stengt en tid etter ulykken. Klokken 17.20 meldte Vest politidistrikt at et kjørefelt er åpnet. Klokken 18 ble hele veien åpnet igjen.

16 til legevakt

Turistbussen hadde 33 koreanske passasjerer, i tillegg til en litauisk sjåfør. Bussen kom kjørende mot Loen. I minibussen, som var på vei fra Loen, satt det fem belgiske passasjerer og en belgisk sjåfør, ifølge Halleraker.

Til sammen 16 personer som er lettere skadd, ble fraktet til legevakta i Stryn. Kommunen, Statens havarikommisjon for transport og Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.

Åpner legekontor

Stryn kommune har åpnet det vanligvis søndagsstengte legekontoret for å behandle de skadde, opplyser ordfører Sven Flo i Stryn kommune til NRK.

– Der samler vi alle leger vi kan få tak i, og det blir en form for selektering av skadde i tilfelle de må sendes videre, sier Flo.

Med flere turistattraksjoner i området er det i sommer stor trafikk gjennom Stryn kommune, og Flo sier det kan skje flere bussulykker som følge av den enorme trafikkmengden.

– Likevel vil det alltid komme overraskende på oss og da må vi håndtere det, sier han.

Knust front

Et vitne forteller at hun raskt skjønte at det var snakk om en alvorlig ulykke.

– Høyrefronten på bilen var helt ødelagt. Bussen var også knust i sin front og på siden. Det var tydelig at folk var skadd og hadde vondt. Vi kunne ikke gjøre mer enn å hjelpe og trøste, sier Åse Evebø som var en av de første som kom til ulykkesstedet, til NRK.

NTB

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]