Eneggede tvillinger på tur i skogen med sine foreldre. Familie på tur. Barn og foreldre. Familielykke. Hånd i hånd. Identical twins with their parents Foto: Frank May / NTB scanpix
annonse

Nesten halvparten av familier med barn i skolealder flytter fra indre Oslo. Nå vil kommunen kartlegge hva som er årsaken.

Oslo har vokst med i gjennomsnitt 10.000 mennesker hvert år de siste 15 årene, men familier begynner ofte å lete etter et nytt sted å bo når barna nærmer seg skolealder.

– Det blir flere og flere barn i alderen 0-5 år i indre by, men nesten halvparten forsvinner ut innen de fyller seks år, sier Rolf Barlindhaug, forsker ved senter for velferds- og arbeidslivsforskning hos Oslo Met, til Aftenposten.

annonse

Nå har kommunen sendt ut et brev til 13.500 barnefamilier med spørsmål om å delta i en nettbasert undersøkelse om fraflytting. Kommunen ønsker å vite hvorfor familiene flytter, og hva som skal til for å få dem til å bli.

– Det er viktig å vite, for at kommunen bedre skal kunne tilrettelegge for at også sentrumsnære områder i byen kan opprettholde en mest mulig blandet alderssammensetning. Det er berikende for boligområdene, sier Kjersti Granum, enhetsleder for Analyse i avdelingen for byutvikling hos Plan- og bygningsetaten.

NIBR/Oslo Met og Kantar Norsk Gallup bistår Oslo kommune i arbeidet med den nye undersøkelsen. Fredag kveld hadde 2.265 familier svart på undersøkelsen.

(©NTB)

Annonser
  • 2
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]