Folk ser på en TV-skjerm der USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un vises. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ifølge Washington Post ønsker Kim Jong-un å bo på et luksushotell når han møter Donald Trump i Singapore 12. juni. Men han ønsker ikke å betale for det selv.

Etter å først ha avlyst det kunngjorde USA-president Trump tidligere denne uka at toppmøtet mellom han Nord-Koreas leder Kim likevel finner sted i Singapore 12. juni.

I den forbindelse er det en rekke ting som må planlegges, og amerikanske representanter arbeider ifølge Washington Post nå intensivt med å få alt på plass.

Blant tingene som må avklares er hvilke fly som skal brukes, hvor selve møtet skal finne sted, og hvor de to statsoverhodene skal bo.

Avisen skriver at et spesielt pikant problem er at Nord-Koreas leder har krevd å bo på luksushotellet The Fullerton, der en presidentsuite koster over 52.000 kroner natten. Samtidig skal Nord-Korea ifølge avisens kilder ha krevd at et annet land står for betalingen, med henvisning til de tøffe økonomiske sanksjonene mot Nord-Korea.

Kildene sier at USA er åpne for å bære kostnadene, men at de er urolige for at dette kan bli sett på som en fornærmelse mot Nord-Korea. Derfor overveier de å muligens forsøke å overtale Singapore til å betale.

Det hvite hus’ talskvinne Heather Nauert avviser muligheten for at USA betaler for Nord-Koreas opphold i Singapore, og sier USA heller ikke vil be noen andre om å gjøre det.

CNN skriver at fredsprisvinneren Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) har tilbudt seg å betale.

– Vår bevegelse arbeider for å avskaffe alle atomvåpen og vi anerkjenner at dette historiske toppmøtet er en mulighet til å arbeide for fred og nedrustning, heter det i en uttalelse fra gruppen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]