En isbjørn titter ut av en vindusåpning, etter at den natt til søndag brøt seg inn i en lagerbygning som tilhører hotellet Isfjord Radio på Svalbard. OBS kredit Foto: Hilde Kristin Røsvik / Svalbardposten / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

En isbjørn brøt seg inn i en matvarelager som tilhører hotellet Isfjord Radio på Svalbard. Bjørnen ble imidlertid skremt av et helikopter og hoppet ut.

– Det er en isbjørn som har tatt seg inn på en del av Isfjord Radio ved å bryte opp en port. Sysselmannen er på vei til stedet sammen med folk fra Norsk Polarinstitutt for å forsøke å få den ut igjen, opplyste sysselmannsførstebetjent Arnt Rennan til Svalbardposten.

Innbruddet skjedde natt til søndag, og i 9-tiden befant isbjørnen seg fortsatt inne i en del av bygningsmassen. En halvtime senere ble bjørnen skremt da et helikopter kom, og hoppet ut av bygget og la på sprang.

La på svøm

Bjørnen hoppet deretter i vannet med retning nordsiden av Isfjorden, opplyser Sysselmannen.

– Da vi fikk meldingen fra Isfjord Radio, dro vi ut til stedet sammen med folk fra Norsk Polarinstitutt. Bjørnen stakk da vi kom ved 9.30-tiden. Den ble tydelig skremt av helikopteret og la på svøm nordover mot den andre siden av Isfjorden, opplyser sysselmannsoverbetjent Vidar Arnesen.

Ifølge Sysselmannen tyder ingen ting på at noen har vært i fare. Det er for tiden ni gjester og fem ansatte på Isfjord Radio.

Gjestene skulle etter planen tilbake til Longyearbyen i løpet av søndag formiddag, og det er ikke ventet nye gjester før til uken.

– Mannskapet på stasjonen har opprettet et vakthold for å følge med dersom bjørnen skulle komme tilbake, sier Vidar Arnesen.

Ble ikke redd

Stasjonssjef Malin Stark oppdaget bjørnebesøket litt før klokken 7 søndag morgen. Hun sier hun ikke ble redd da hun forsto at bjørnen fortsatt var inne i bygningen.

– Nei, ikke akkurat redd. Men det ble et adrenalinrush da det gikk opp for meg at bjørnen fortsatt var i bygningen Jeg gikk inn og vekket guiden som er her sammen med noen gjester, sier Stark, som mener det dreide seg om en ganske stor hannbjørn.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]