Reykjavik, Island 20180602. Alexander Sørloth (midten) scorer under privatlandskampen i fotball mellom Island og Norge på Laugardalsvøllur i Reykjavik på Island lørdag. T.v. Ole Sælnes og Jonas Svensson. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

To innbyttere fra Premier League vendte til 3-2-seier for Norge i de ti siste minuttene mot VM-klare Island. Alexander Sørloth ble matchvinner.

Joshua King ble vraket fra start for første gang på to og et halvt år, men kom inn og scoret utligningsmålet da han stjal ballen fra keeper og gjorde 2-2 i det 80. minutt.

Sørloth ble byttet inn samtidig med King, og Crystal Palace-spillerens vinnermål på pasning fra Bournemouth-stjernen i det 85. minutt ga Lars Lagerbäck seier i svenskens gjensyn med sin gamle hjemmebane.

annonse

– Jeg blir sur hver gang jeg ikke spiller, men det eneste jeg kan gjøre er å svare på banen. Det føler jeg at jeg gjorde i dag, sa King.

– Det er veldig gledelig å ha mange spisser som scorer. Nå har Lars et lite luksusproblem, sa Sørloth til NTB.

Gylfi Sigurdsson så ut til å bli matchvinner i sitt etterlengtede comeback etter skade da han noen minutter etter å ha kommet på banen vippet inn 2-1 på en unødvendig retur fra Rune A. Jarstein. I stedet skulle to andre innbyttere fra engelsk eliteserie få siste ord.

– Da Island scoret, sto vi og ventet på å komme inn. Da tenkte jeg at nå skal vi inn og avgjøre, og det greide vi heldigvis, sa Sørloth.

annonse
Smartere

Ti minutter før slutt prøvde keeper Frederik Schram å dra av King, som ikke lot seg lure og taklet ham. Han fikk med seg ballen og slo den i tomt islandsk bur.

–Den dårlige banen gjorde at jeg skjønte det var sjanse for at han kunne få en dårlig touch på et tilbakespill, så jeg presset på. Så prøvde han å leke smart, men jeg var litt smartere, sa King til NTB.

Sørloth delte ut knockoutslaget fem minutter senere.

– Det var vel et innkast det ble litt kaos av. Josh fikk lagt ballen til meg. Den fikk en fin sprett, og jeg satset bare på å få den på mål. Heldigvis gikk den inn i hjørnet, sa han.

Kampen startet også bra for Norge, som tok ledelsen med Bjørn Maars Johnsens første landslagsmål.

annonse

Island utlignet på straffespark etter en halvtime, men Norge var det beste laget i kampen mot VM-klare islendinger. Stefan Johansen var nær ved å gi Norge 2-1 med et kjempeskudd, men hans stjernetreff fra distanse etter en time smalt i krysset og ut.

Bejublet

I stedet kom Sigurdsson inn til enorm jubel. Han fikk stemningen til å stige ytterligere da han vippet inn en unødvendig retur fra Jarstein, som ikke greide å holde et løst skudd fra Birkir Bjarnason i det 70. minutt.

– Det er godt å være tilbake. Det var fint å score, men det viktigste var å kunne spille uten smerter. Det føltes veldig bra, og om et par uker er jeg kanskje 100 prosent, sa Sigurdsson.

Trenerne hadde sagt at kampen ville bli som å se seg i speilet, og det var to lag som presset høyt og aggressivt, og som gjorde det vanskelig for hverandre. Norge var på høyde i duellene ute på banen, men i Islands boks ble det vanskelig å komme på ball.

Unntaket var etter et kvarter, da Stefan Johansen kjempet ballen fram til Bjørn Maars Johnsen. Den høye spissen slet i hodeduellene, men fikk denne gang ballen på fot, vendte elegant bort sin motspiller og slo til med venstrebeinet. Keeper var borti ballen, men den føk inn under tverrliggeren.

I en sjansefattig første omgang holdt ledelsen i et kvarter. Islands venstrekant Rúrik Gíslason suste forbi Jonas Svensson og stormet inn fra siden. Svensson var på etterskudd og dro ham ned. Straffesparket var greit. Alfred Finnbogason tok nesten ikke tilløp, ventet ut Jarstein og skjøt i mål.

Spillet i første omgang varmet ikke nødvendigvis alle tilskuerne på en sur junikveld i Reykjavik, men Lagerbäck så ting å glede seg over ut over den svært varme velkomsten han fikk på sin gamle hjemmebane.

Ikke minst et lag med evne til å vinne jevne kamper. For fjerde gang på de siste 50 årene (etter 1986, 1995 og 2004) har Norge vunnet årets tre første landskamper.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon