Skogbrannen på øya Ombo i Ryfylke. Foto: Stian Seland / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

60 personer deltar i slukningen av skogbrannen på Ombo i Rogaland søndag. Brannen blusser fortsatt opp, og brannvesenet håper vinden ikke blir for sterk.

– Det har vært en rolig natt, men brannen blusser opp noen steder. Nylig har vi hatt et mannskapsbytte. 60 mann er satt inn i slukningsarbeidet i dag, i tillegg til to helikoptre. Vi håper vinden ikke blir så sterk som det er meldt. Vi har mobilisert kraftig og har mannskaper fra Heimevernet i bakhånd, opplyser Sørvest 110-sentral søndag formiddag.

21 mann var på vakt gjennom natta, og fra klokken 5 var mannskapene ute i terrenget for å drive slukking. Det var på morgenkvisten søndag ikke snakk om åpne flammer, men varme i bakken.

Mannskapene har blant annet vært utstyrt med ryggsprøyter med vann som kan benyttes der det ellers er vanskelig å komme til, opplyste innsatsleder Rune Tønnesen til NTB søndag morgen.

Trapper opp

Fra klokken 8 ble styrkene trappet opp til 60 mann. I tillegg vil to helikoptre være i beredskap og bidra til slukking. Lørdag kveld fikk NTB opplyst at også Heimevernet har rundt 50 mann klare til innsats om det skulle være nødvendig. I tillegg får brannvesenet hjelp fra lokalbefolkningen.

Natt til søndag var det tåke og fuktig vær, men fra søndag morgen er det tørt, i tillegg til at det er meldt om vind.

– Så lenge det ikke er vind, har vi kontroll. Men om det blir vind, kan brannen fort blusse opp igjen. Vi håper på regn, men det ser dårlig ut. Kommer det ikke, vil vi nok måtte holde på her et par dager til, sier Tønnesen.

– Grei kontroll

Brannen på Ombo i Ryfylke, et område nordøst i Rogaland, startet forrige søndag. Øya har rundt 230 innbyggere. Blant annet er det et hyttefelt nær skogbrannen.

– Men der har vi grei kontroll, og jeg tror ikke evakuering vil være nødvendig, sier Tønnesen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]