Skogbrannen på øya Ombo i Ryfylke. Foto: Stian Seland / NTB scanpix
annonse

60 personer deltar i slukningen av skogbrannen på Ombo i Rogaland søndag. Brannen blusser fortsatt opp, og brannvesenet håper vinden ikke blir for sterk.

annonse

– Det har vært en rolig natt, men brannen blusser opp noen steder. Nylig har vi hatt et mannskapsbytte. 60 mann er satt inn i slukningsarbeidet i dag, i tillegg til to helikoptre. Vi håper vinden ikke blir så sterk som det er meldt. Vi har mobilisert kraftig og har mannskaper fra Heimevernet i bakhånd, opplyser Sørvest 110-sentral søndag formiddag.

annonse

21 mann var på vakt gjennom natta, og fra klokken 5 var mannskapene ute i terrenget for å drive slukking. Det var på morgenkvisten søndag ikke snakk om åpne flammer, men varme i bakken.

Mannskapene har blant annet vært utstyrt med ryggsprøyter med vann som kan benyttes der det ellers er vanskelig å komme til, opplyste innsatsleder Rune Tønnesen til NTB søndag morgen.

annonse
annonse
Trapper opp

Fra klokken 8 ble styrkene trappet opp til 60 mann. I tillegg vil to helikoptre være i beredskap og bidra til slukking. Lørdag kveld fikk NTB opplyst at også Heimevernet har rundt 50 mann klare til innsats om det skulle være nødvendig. I tillegg får brannvesenet hjelp fra lokalbefolkningen.

Natt til søndag var det tåke og fuktig vær, men fra søndag morgen er det tørt, i tillegg til at det er meldt om vind.

– Så lenge det ikke er vind, har vi kontroll. Men om det blir vind, kan brannen fort blusse opp igjen. Vi håper på regn, men det ser dårlig ut. Kommer det ikke, vil vi nok måtte holde på her et par dager til, sier Tønnesen.

– Grei kontroll

Brannen på Ombo i Ryfylke, et område nordøst i Rogaland, startet forrige søndag. Øya har rundt 230 innbyggere. Blant annet er det et hyttefelt nær skogbrannen.

– Men der har vi grei kontroll, og jeg tror ikke evakuering vil være nødvendig, sier Tønnesen.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.