Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ifølge en talsmann for forsvarsdepartementet i landet var det rundt 180 mennesker om bord i båten, de fleste av dem tunisiere, men også noen fra Elfenbenskysten, Mali, Marokko og Kamerun.

Nødmeldingen om at båten var i ferd med å synke nær øya Kerkennah, utenfor byen Sfax, kom sent lørdag kveld. Den tunisiske kystvakten rykket ut og det ble også satt inn fly i redningsaksjonen.

annonse

I 14-tida søndag var det funnet 35 omkomne og hentet opp 68 overlevende, 61 av dem tunisiere, opplyser forsvarsdepartementets talsmann Rachid Bouhoula.

– Kystvakten og marinen fortsetter søket med støtte fra militære fly, heter det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet i landet.

Håpet om å finne flere overlevende sank imidlertid utover dagen, og antallet omkomne kan derfor vise seg å være over 100.

Etter at europeiske land allierte seg med lokale militsgrupper i Libya for å hindre flyktninger og migranter fra å legge ut på Middelhavet derfra, har stadig flere flyktninger og migranter forsøkt å ta seg til Europa fra Tunisia.

annonse

I oktober i fjor omkom minst 44 mennesker da en fullastet båt kolliderte med et marinefartøy, noe Tunisias statsminister Youssef Chahed betegnet som «en nasjonal katastrofe».

NTB-DPA-AFP

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon