Brannhelikopter er satt inn i arbeidet med å slukke skogbrannen som brøt ut ved Nisterudbrua i Skien søndag. OBS kredit: Foto: Jonas Fossing/Varden / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Brannvesen og to brannhelikoptre jobber med å slukke en skogbrann i Skien. Brannen øker i omfang og kan ta flere dager å slukke, ifølge politiet.

Det er skog og terreng på Vindmyråsen i nærheten av Nisterudbrua som er i brann, og rundt klokka 19 var om lag 30 mål skog og kratt i brann, ifølge Varden.

Dermed har brannen spredt seg kraftig siden 18-tiden, da politiet i Sørøst opplyste at ett mål var i brann.

Røyken fra området er synlig på lang avstand. Sivilforsvaret er kalt ut for å bidra, og også politiet og Røde Kors har mannskaper på stedet.

Brannmannskapene har ikke kontroll på brannen.

– Det er vanskelig å få kontroll på en skogbrann med dette været, sier oppdragsleder Tommy Eriksen fra Sørøst politidistrikt til NRK. Han sier slukningsarbeidet kan vare i flere dager.

Vurderte evakuering

Det meldes om vanskelige slukkeforhold, ettersom det er bratt og ulendt terreng i området. Et brannhelikopter ble derfor rekvirert til stedet i 17-tiden. Rundt klokken 18 ble enda et helikopter satt inn i slukkearbeidet.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til bebyggelse. I 17-tiden sa politiet ifølge Varden at de vurderte å evakuere fire boliger ved Nisterud stasjon som følge av røyken fra skogbrannen.

Ved 19-tiden var ingen evakuert, men politiet har informert beboerne om at veien vil være sperret sørover inntil videre, og at det kan bli røykfylt i området.

Stengt vei

Fylkesvei 44, Valebøveien, er stengt inntil videre på grunn av røyken.

– Vi ber bilister i området ta hensyn til dette, melder politiet.

BaneNor melder på Twitter at de bistår med brannvogn og mannskap i slukkingsarbeidet, ettersom brannen er i nærheten av Bratsbergbanen.

Politi- og brannvesen fikk melding om brannen litt før klokken fire søndag ettermiddag. Årsaken er foreløpig uklar.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]