Flere beboere ble evakuert da et steinras rate ned på bebyggelsen i Ribbunggate i gamlebyen i Oslo tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Et stort steinras gikk over fylkesvei 92 i Høyanger i Sogn og Fjordane søndag morgen. Trolig ble ingen tatt av raset, men veien blir stengt i flere dager.

– Alle nødetater er på stedet. Det er et ras som er cirka 50–100 meter bredt og cirka 500 meter langt. Per nå tyder ikke noe på at noen er tatt av raset, men innsatsstyrker på stedet vil undersøke området så snart det er trygt, opplyser Vest politidistrikt.

Statens vegvesens veitrafikksentral melder at strekningen Hest – Dørefjelltunnelen på riksvei 92 på sørsiden av Sognefjorden er stengt på grunn av steinraset, og at entreprenør er sendt til stedet for å sjekke omfanget og vurdere tiltak.

annonse

Vegvesenet opplyser til NRK at det trolig vil ta flere dager før veistrekningen kan åpnes igjen.

Alle nødetatene, inkludert ambulanse og ambulansehelikopter ble sendt til stedet. Det er ingen hus eller bygninger i området der raset gikk.

Raset førte også til at strømmen gikk i området, trolig fordi strømledninger ble tatt av steinmassene.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon