Et lite bål kan sørge for store skader nå som det et er tørt i skog og mark. Her fra Huk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To personer fikk klar beskjed om å slukke et bål de hadde fyrt opp på Konglungen i Asker, men ble kjørt i arresten da de nektet å etterkomme pålegget.

annonse

– Brannvesenet anmodet om bistand i forbindelse med bålbrenning på Konglungen i Asker. Det var problemer med to personer på stedet som ikke etterkom pålegget. De ble pågrepet av politiet, opplyser Oslo politidistrikt litt før klokken 12 søndag formiddag.

Brannvesenet i Asker og Bærum understreker nå at det kun er tillatt med forsvarlig grilling i egen hage.

– Nå er det totalforbud mot bruk av alle typer ild i våre kommuner. Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser, bruk av engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og lignende, opplyser brannvesenet i de to nabokommunene.

– I tillegg oppfordrer vi til å ikke bruke motorsag eller annet verktøy som kan skape gnister utendørs. Tommelfingerregelen er: det er bare lov å grille i egen hage! Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde, understreker brannvesenet.

I Oslo er det kun tillatt med forsvarlig grilling i byparker innenfor ring 3 og i private hager.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.