Et lite bål kan sørge for store skader nå som det et er tørt i skog og mark. Her fra Huk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

To personer fikk klar beskjed om å slukke et bål de hadde fyrt opp på Konglungen i Asker, men ble kjørt i arresten da de nektet å etterkomme pålegget.

– Brannvesenet anmodet om bistand i forbindelse med bålbrenning på Konglungen i Asker. Det var problemer med to personer på stedet som ikke etterkom pålegget. De ble pågrepet av politiet, opplyser Oslo politidistrikt litt før klokken 12 søndag formiddag.

Brannvesenet i Asker og Bærum understreker nå at det kun er tillatt med forsvarlig grilling i egen hage.

– Nå er det totalforbud mot bruk av alle typer ild i våre kommuner. Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser, bruk av engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og lignende, opplyser brannvesenet i de to nabokommunene.

– I tillegg oppfordrer vi til å ikke bruke motorsag eller annet verktøy som kan skape gnister utendørs. Tommelfingerregelen er: det er bare lov å grille i egen hage! Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde, understreker brannvesenet.

I Oslo er det kun tillatt med forsvarlig grilling i byparker innenfor ring 3 og i private hager.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]