Illustrasjonsbilde. REUTERS/Stringer/File Photo
annonse

Aisha Shezadi (26) sier at hun har fått nok av Den islamske staten (IS) og vil tilbake til Norge, men det er kun fordi hun har et lite barn.

annonse

Kvinnen, som kommer fra Bærum, reiste ned til IS-kontrollerte områder i Syria 20. august 2014. I dag sitter hun i en godt bevoktet flyktningleir i et kurdiskkontrollert område nordvest i Syria.

annonse

Hun forteller i et intervju med Aftenposten tirsdag at det var «drømmen om det ekte islam» som fikk henne til å reise, men at det er hensynet til sønnen, født 31. januar 2016, som gjør at hun har bedt om å få returnere til Norge.

Samtidig sier hun at hun ikke angrer, fordi hun ikke har gjort noe hun kan angre på.

annonse
annonse

– Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg reiste og bodde i deres områder fordi jeg har trodd det var en islamsk stat, og at det var et liv i tråd med islam og islamske verdier. Men det siste halvannet året har vi sett at de ikke er på rett vei i det hele tatt. Og dermed er jeg ikke en del av dem. Jeg støtter dem ikke. Jeg ville vekk, jeg flyktet, men ble tatt på veien, sier hun.

Shezadi understreker at hun selv egentlig ikke ønsker å returnere til Norge.

– Hadde det vært meg alene, hadde jeg ikke søkt norske myndigheter om hjelp, fordi det går imot mine personlige prinsipper.

Hennes tunisiske ektemann sitter ifølge Shezadi fengslet i en annen kurdisk leir. Shezadi sier til Aftenposten at hun ikke ønsker at mannen hennes kommer etter til Norge om hun blir returnert.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.