SVs representant i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, Karin Andersen, anklager regjeringen for å ha strammet inn kommunenes tilskuddsordning i det skjulte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Staten har valgt å endre kommunenes tilskuddsordning for særlig ressurskrevende helsetjenester. For Hamar kommune øker dermed regningen med 20 millioner kroner.

– Vi kommer ikke utenom å skjære ned på tilbudet til de menneskene det gjelder, og resten må vi ta fra eldre og unge, sier ordfører Einar Busterud i Hamar. Kommunen mangler 20 millioner for å dekke manglende betaling fra staten, ifølge Klassekampen.

Tilskuddsordningen for særlig ressurskrevende helse- og omsorgstjenester i kommunene er ment å dekke utgifter over 1,235 millioner kroner for personer som trenger svært mye omsorg. Men nå når Helsedirektoratet endrer på hva staten er villige til å betale for 2018, fører det til at kommunenes egenandel øker. Samtidig er vi allerede midt i kalenderåret.

– Det er som å fortelle i mars at husleien har gått opp til 15.000 kroner, men at endringen gjelder fra januar, sier Busterud.

SVs representant i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, Karin Andersen, anklager regjeringen for å ha strammet inn i det skjulte.

– På landsbasis er dette et tresifret milliontall, og dette er snakk om folk som på ingen måte kan ta vare på seg selv, sier Andersen.

Men Ove Trellevik (H) i kommunalkomiteen på Stortinget avviser kritikken og sier regjeringen vil arbeide for å finne en bedre innretning på ordningen.

– Nå skal vi evaluere ordningen sammen med KS. Kommunene vil bli hørt – dette er ikke noe one-man-show, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]