Sykehuset Telemark i Skien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Blodkreftrammede Ola (1,5) plages av varmen på Sykehuset Telemark. Foreldrene fortviler og tenker også på de ansatte som må jobbe under slike forhold.

– Med 39 i feber og 30 grader i rommet var det vanskelig å få ned temperaturen på ham, sier foreldrene Lene Tollehaugen og Bård Solberg til Telemarksavisa.

I ytterligere 2,5 år skal sønnen behandles mot kreftsykdommen.

annonse

– Vi har så vidt begynt bare og kommer til å være her mye. Vi kommenterte luftkvaliteten allerede i påska, og med ekstremvarmen nå i mai har det bare blitt enda verre, sier Solberg.

Med et immunforsvar på bunnen er det virus og infeksjoner som er årsaken til at Ola og foreldrene nå har vært på sykehuset i snart 14 dager. Et magevirus har tvunget ham til å være på isolat, noe som har gjort håndteringen av varmen enda vanskeligere.

– Det betyr at vi ikke får ha åpen dør til rommet. Selv om vinduene står vidåpne, blir det ingen gjennomtrekk og noe luftskifte. Det oppleves nesten hermetisk, og det er en vegg av varme som møter deg når du går inn der, forteller foreldrene.

Løsningen har blitt å gå ut med ham i vogna å trille. Noen dager i timevis for at han skal få den hvilen og roen kroppen hans trenger.

– Det var en dag her da han hadde nesten 40 i feber, og det var 30 grader på rommet. Det ble vanskelig å få feberen ned, rett og slett, forteller de.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]