Ytre Sula 20180604. Brannmannskaper på bakken har gitt opp å få kontroll på en gress- og lyngbrann nær Trovåg på øya Ytre Sula i Solund kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Politiet / NTB scanpix
annonse
annonse

Brannvesenet melder om kontroll for øyeblikket på gress- og lyngbrannen nær Trovåg på øya Ytre Sula i Solund kommune i Sogn og Fjordane.

– For øyeblikket er det kontroll på brannen. De to helikoptrene har gitt seg for natten og det er 20 til 30 personer ute i området, som kommer til å gå der i hele natt, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik i 110-sentralen til NTB klokken 0.20.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 17.06.

annonse

– Siden har den tatt seg kraftig opp. Nå er det en stor brann, sa operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt til NTB rundt tre timer senere.

Flere hus og hytter i området ble evakuert, men Drotningsvik sier beboerne nå har fått flytte hjem.

– Brannsjefen sier de føler de har kontroll per nå, men det er stiv kuling og vinden kan føre til at det blusser opp igjen. Da vil vi sette inn igjen helikoptrene når det blir lyst.

Ifølge Sætre er vindretningen gunstig, slik at brannen nærmer seg sjøen og dermed er ikke bebyggelsen truet.

annonse

– Sivilforsvaret er fortsatt på plass, men de venter på mer utstyr som kommer om en times tid, sier vaktkommandøren.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon