Opprørspoliti og demonstranter ved statsministerens kontor i Jordans hovedstad Amman natt til mandag. Noen timer senere varslet statsminister Hani Mulki at han går av. Foto: AP/NTB scanpix
annonse

Den jordanske statsministeren Hani Mulki har levert sin avskjedssøknad etter en bølge av protester mot skatteøkninger og andre sparetiltak.

Mulki leverte mandag avskjedssøknaden til Jordans kong Abdullah, melder medier knyttet til regjeringen i landet. Opplysningene bekreftes av en kilde i regjeringen som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

Utdanningsminister Omar Razzaz skal ha fått i oppdrag å danne ny regjering.

annonse

Tusener av mennesker har de siste dagene demonstrert mot regjeringen i det arabiske landet. De har protestert mot skatteøkninger, prisøkninger og andre sparetiltak, og krevd statsministerens avgang.

De upopulære økonomiske reformene er innført etter krav fra Det internasjonale pengefondet (IMF), som mener tiltakene er nødvendige for å få Jordans økende statsgjeld under kontroll.

Landets økonomi er i senere år blitt rammet av konfliktene i nabolandene Syria og Irak.

(©NTB)

are.fo[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]